Eline De Schepper – Coup de Foudre


Flaptekst

Katie Haver’s leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?


Over de auteur

Eline De Schepper (1994) is een Vlaamse schrijver van Feelgood verhalen. In 2021 debuteerde ze onder het pseudoniem Eline Hazelaar met haar Feelgood novelle Stracciatella. Daarna volgde meteen haar kortverhaal Donuts & Frappuccino dat verschijnt in 2022. Met haar hoofd altijd in de wolken droomt ze dagelijks over eindeloos veel verhalen, werelden en heeft ze haar lievelingswoorden als betoverd, lieflijk en La vie en rose. 

Na tien jaar bij verhalen wegdromen, ze verzinnen en schrijven verzamelde ze eindelijk genoeg moed om haar verhalen op te sturen. Toen werd ze uitgedaagd om een Feelgood verhaal te schrijven voor Hamley Books. Een uitdaging die ze meteen met beide handen aannam. En omdat Eline haar hart heeft verloren aan Parijs, aan de snoezige straatjes, wiebelende stoeltjes en zoete croissants, kon het ook niet anders dat dit een enorme rol zou gaan spelen in haar debuut bij Hamley books. 


Mijn mening

Eerder las ik al een kortverhaal van Eline De Schepper. Ik was nu erg benieuwd hoe een langer verhaal van haar uit de verf zou komen. Coup de Foudre bevat weinig personages en het verhaal speelt zich af in een kleine setting. Mede hierdoor en doordat de auteur niet heel erg uitgebreid is in haar beschrijvingen leest het boek vlot weg.

Coup de Foudre is een feelgood verhaal, maar viel mij best wel tegen. De personages en verhaallijnen zijn mij wat aan de kinderachtige kant en erg voorspelbaar. Ik begon me zelfs aan het gros van de personages te irriteren, waardoor het ‘feelgood gevoel’ tijdens het lezen verdween. Het zijn volwassenen in dit boek, maar het hadden net zo goed tieners kunnen zijn als je de gedragingen leest. Als ik dit boek associeer met een kleur, dan is dat de kleur roze. Alles aan dit verhaal is roze en zoetsappig, op het simpele af. Ik hoopte op wat meer pit en ietsje minder zoet.

Eline De Schepper schrijft goed te volgen verhalen, maar haar stijl is misschien gewoon mijn ding niet. Als je echt van schattig en mierzoet houdt, dan zijn haar verhalen wellicht wel wat voor jou!

 

Eindoordeel ♦♦


Titel: Coup de Foudre
Auteur: Eline De Schepper
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Feelgood
Datum: maart 2022
Pagina’s: 280


banner coup de foudre

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s