Darline Degheldere – Blanco

blanco


Flaptekst

Wanneer Amanda uit een coma ontwaakt heeft ze geen flauw idee wat haar is overkomen. Ze is het grootste deel van haar geheugen kwijt en weet niet wat er zich de laatste vijfentwintig jaren van haar leven heeft afgespeeld. De medische staf krijgt gelijk wanneer ze beweren dat prikkels en triggers kunnen leiden tot opduikende herinneringen.

Ze slaagt er stilaan in haar verleden te reconstrueren. Tijdens dat proces ontvangt ze vreemde boodschappen. De betekenis dringt tot haar door op het moment dat het bijna te laat is. Ze wilt voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt en neemt het heft in eigen handen.


Over de auteur

Darline Degheldere is een Belgische auteur die in het dagelijkse leven als zaakvoerder aan de slag is bij een financiële BVBA. Sinds 2018 heeft ze haar liefde voor het schrijven ontdekt. Aan haar eerste boek ‘Het herschreven verleden’ werkte ze twee jaar lang. Ze belandde met dit boek in de top vijf van de Fintro prijs voor spannende boeken. Haar tweede boek ‘De Vijfde Kamer’, werd opnieuw voor deze prijs genomineerd.


Mijn mening

Blanco is het eerste boek dat ik van de auteur heb gelezen. Het verhaal bestaat uit twee delen. In het eerste deel is Amanda haar geheugen nog kwijt en krijgt ze beetje bij beetje weer herinneringen, of flarden daarvan. In dit deel werd ik echt het verhaal ingetrokken, ik wilde zo graag doorlezen, want zoveel vraagtekens.

In het tweede deel heeft Amanda haar geheugen terug. Ze probeert haar leven weer op te pakken, maar terwijl ze nog aan het bijkomen is van alles wat er gebeurd is moet ze al weer schakelen om met de volgende gebeurtenis om te gaan. Amanda wordt bedreigd en moet snel uitvinden wie daar achter zit voordat het te laat is.

Darline Degheldere heeft een heerlijke schrijfstijl. Het boek leest lekker vlot met z’n korte hoofdstukken en er zit flink wat vaart in het verhaal. Als lezer tast je in het begin volledig in het duister, maar de auteur beloont ons goed tijdens het lezen met elke keer nieuwe antwoorden. De plot wordt zo opgebouwd dat elk hoofdstuk wel een nieuwe herinnering blootgeeft. Er zijn weinig personages, wat het lezen heerlijk overzichtelijk houdt.

Blanco is een psychologische thriller die mij een aantal uurtjes leesplezier heeft bezorgd. Een aanrader. Darline Degheldere is een auteur die ik in de gaten ga houden!

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Blanco
Auteur
: Darline Degheldere
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Thriller
Datum: april 2022
Pagina’s: 356


blanco banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s