Guido Eekhaut – Spiegel


Flaptekst

Abraham Wolff is een voormalige politieman in New Orleans. Hij probeert nu aan de kost te komen als private detective, en krijgt soms de meest vreemde opdrachten toegeschoven. Voor hem niets nieuws, want dit is de duistere versie van New Orleans, waar de Strigoi de meesters zijn van de nacht.


Over de auteur

De Vlaamse journalist en auteur Guido Eekhaut (Leuven, 1954) is auteur van misdaadboeken, speculatieve fictie en literaire fantasy, zowel voor volwassenen als voor de oudere jeugd. Spiegel is het eerste deel in een nieuwe reeks.


Mijn mening

Abraham Wolff is een voormalig politieagent die nu werkt als privédetective. Hij woont samen met zijn geadopteerde tienerdochter, die net zo goed voor hem zorgt als hij voor haar. Abraham zit maar wat graag in de wat duistere kroegen van New Orleans, waar hij flink geniet van zijn borrels. Om rond te kunnen komen heeft hij niet genoeg aan de zaken die hij krijgt. Hij klust daarom ook wat bij met handeltjes voor louche figuren.

Wolff krijgt een nieuw verzoek voor een zaak. Hij wordt via via ingehuurd om te onderzoeken of iemands vrouw vreemdgaat. Ze zou er buitenechtelijke relaties op na houden met zeven andere mannen. Dan worden er in de stad een aantal mannen vermoord gevonden. Alles lijkt verband te houden met de zaak van Wolff. Iets wat twintig jaar geleden gebeurde zorgt ervoor dat die moorden nu plaatsvinden. Het is aan Wolff om uit te vinden wat er aan de hand is, maar hij is niet de enige die de ontwikkelingen in de gaten houdt…

Spiegel is een veelzijdig verhaal. Het gaat over een gebeurtenis in het verleden met alle gevolgen van dien in het heden. Er zijn meerdere personages die goed uitgediept worden en op papier tot leven komen. Guido Eekhaut schrikt er niet van terug om het niet-menselijke op te zoeken in zijn boek en zorgt daarmee dat het verhaal meerder lagen krijgt. De uitgeverij noemt het een thriller, maar wat mij betreft is het meer dan dat; het heeft snufjes van fantasy, horror, het occulte.

Guido Eekhaut is erg goed in het overbrengen van sfeerimpressies. Ik voelde tijdens het lezen het duistere en het ongrijpbare in het verhaal en zag de beelden zo voor me. Het boek leest vlot met z’n korte hoofdstukken en zeer prettige en no-nonsens schrijfstijl. Het zit qua opbouw van plots en plotwendingen zeer goed in elkaar. Ik heb genoten van Spiegel.

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Spiegel
Auteur: Guido Eekhaut
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Thriller
Datum: februari 2022
Pagina’s: 340


banner spiegel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s