Lara Reims – Black-out / Rémi 2.0

black-out


Flaptekst

Wat doe je als het leven van een vriend op het spel staat?

Heel even haal je adem. De race die je hebt gelopen lijkt ten einde. Maar dan verdwijnt je beste vriend en raak je betrokken bij de geheimen van een ander. Voor je het weet, ben je weer op zoek.

Rémi probeert nog steeds antwoorden te vinden op zijn vragen, terwijl hij tegelijkertijd op zoek gaat naar zijn verdwenen vriend. Hij vertrouwt niemand meer. Maar dan komt er hulp uit onverwachte hoek.

Met behulp van de nieuwste uitvindingen in het Creodroom komt hij steeds dichter bij de waarheid over zichzelf. Hij slaagt erin een spoor van zijn vriend te vinden. Maar dan staat zijn wereld opnieuw stil.


Over de auteur

Lara Reims (1974) is een Nederlandse auteur die sinds ruim tien jaar in het buitenland woont. Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Wat al deze veranderingen met de mens kan doen loopt als rode draad door haar debuut Upgrade. Nu is daar Black-out, het tweede deel in de trilogie van de Rémi-serie.


Mijn mening

Black-out gaat verder waar het eerste boek is geëindigd. Het Creodroom is ternauwernood ontsnapt aan een aanval door vijanden van het programma. Rémi is schokkende dingen over zijn afkomst te weten gekomen en moet dit allemaal een plekje geven. Maar voordat Rémi en Emma überhaupt de draad weer op kunnen pakken is het volgende probleem al weer gaande, want hun vriend Jérôme lijkt van de aardbodem verdwenen.

Rémi begint een zoektocht naar zijn vriend en krijgt als snel een vermoeden hoe hij zijn vriend zou kunnen vinden. Zijn ervaring met online games komt hem daarbij goed van pas.

Vanaf het begin van dit boek weet Lara Reims ons weer mee te slepen in een aansprekend young adult verhaal, waarin vooral veel vraagtekens zijn. Black-out is niet zozeer spannend, maar wel een aansprekend verhaal met veel vaart.

Na deel één weten we wat meer over het verleden van Rémi, zijn vrienden en het Creodroom, maar er is vooral nog veel geheimzinnigheid in deze reeks. Ieder hoofdpersonage heeft een verleden wat aan bod komt en wat een rol in het heden speelt.

In eerste instantie miste ik tijdens het lezen de dreiging van het gevaar voor het Creodroom, maar dat wordt gelukkig in de loop van het verhaal weer opgepakt door Lara Reims. We lezen in Black-out vooral meer over de dagelijkse gang van zaken in het Creodroom en hoe de levens van de hoofdpersonages vroeger waren.

Met name richting het einde van dit boek verhoogt Lara Reims de spanning door nieuwe ontwikkelingen in het verhaal. Ook Black-out zit vol met technische hoogstandjes die het verhaal sjeu geven. Genoeg in ieder geval om mij flink nieuwsgierig te maken naar het vervolg Home, het laatste deel van de Rémi-serie, dat in het voorjaar van 2020 verschijnt.

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Black-out
Auteur: Lara Reims
Serie: Rémi #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 367
ISBN: 9789463886024
Datum: oktober 2019


Ik heb Black-out gelezen voor de blogtour die Hamley Books heeft georganiseerd.

black-out

Een gedachte over “Lara Reims – Black-out / Rémi 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s