Lara Reims – Home / Rémi 3.0

home


Flaptekst

Wat doe je als je de kans krijgt opnieuw te beginnen?

Zoveel antwoorden, zoveel vragen, zoveel verdriet. En dan moet je ook nog examen doen. En omgaan met het feit dat je vriendin een nieuwe liefde heeft. Maar dan ontdek je wat de inzet is van het conflict tussen Zeger en Thot. En welke rol er voor jou is weggelegd.

Rémi leeft op een plek vol magische technologie. Hij is op zoek naar de waarheid over zichzelf en de wereld om hem heen. Hij moet examen doen. En proberen in de Raad van het Creodroom te komen. En dan zijn er ook nog die vreemde berichten. Het lijkt wel of iemand hem puzzelstukjes aanreikt. Maar wie? En kan hij hem of haar vertrouwen?

Steeds duidelijker tekent de toekomst van het Creodroom zich af. Onlosmakelijk verbonden met de toekomst van Rémi. Vanaf nu zal alles anders zijn.


Over de auteur

Lara Reims schrijft met uitzicht op Boekarest, waar ze in 2019 ging wonen. Daarvoor woonde ze jarenlang in Parijs. Tien jaar geleden verhuisde ze van Amsterdam naar Frankrijk en vervolgens dus naar Roemenië, waar ze nu leeft, leest en schrijft.

Lara’s liefde voor jeugdboeken begon bij Abeltje, Ronja, de boeken van Tonke Dragt, J.K. Rowling en Philip Pullman. Ze is gefascineerd door de razendsnelle ontwikkelingen van de techniek die ons leven op korte en lange termijn ingrijpend zullen veranderen. Over wat al deze veranderingen met de mens doen gaat haar debuut, waarin de hoofdpersoon te maken krijgt met een wereld die onwaarschijnlijk lijkt, maar dichterbij is dan je denkt.

Lara’s debuut Upgrade viel meteen op bij de Jonge Jury. Ze werd genomineerd voor de debuutprijs, die in juni 2020 zal worden uitgereikt. Het vervolg was Black-out. Haar trilogie is nu met Home compleet gemaakt. Momenteel werkt ze aan haar eerste jeugdboek en een nieuwe Young Adult.


Mijn mening

De trilogie is compleet! Ik keek uit naar dit laatste deel. Fijn dat Lara Reims van doorschrijven houdt, zodat we niet te lang hebben hoeven wachten. Het liefst lees ik een trilogie achter elkaar, omdat ik niet van open eindes hou.

In Home gaan we verder waar het tweede deel geëindigd is. Rémi en Emma zijn nog volop bezig met het verwerken van de dood van hun vriend als de volgende avonturen zich alweer aandienen. Het einde van het schooljaar is daar, de examens beginnen, waardoor zij straks niet meer de jongste leerlingen zijn en een volgende fase van hun opleiding ingaan.

Johannes Toth heeft een grote ontdekking gedaan die hem hopelijk zijn droom zal helpen verwezenlijken. Rémi volgt dit op de voet, want hij heeft ook grote ambities om Toth hierbij te helpen. Lara Reims zorgt er ook voor dat de andere hoofdpersonages weer allerlei ontwikkelingen doormaken.

Ondertussen lijkt het dreigende gevaar van Zeger van buitenaf onverminderd door te gaan. Rémi krijgt geheimzinnige filmpjes via de laptop van zijn overleden vriend, die hem elke keer kleine beetjes uit zijn verleden laten zien. Genoeg om een aantal antwoorden te geven, maar het zorgt ook voor meer vragen. Het wordt wel steeds duidelijker waarom Rémi nou zo bijzonder en belangrijk is.

Lara Reims schrijft ontzettend prettig en dat is met dit boek niet anders. Het verhaal zit vol met leuke personages, spannende situaties en plottwists. Home is een geweldig laatste deel van deze trilogie, waarin alles draadjes mooi tot elkaar komen, met een bevredigend slot van deze trilogie.

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Home
Serie: Rémi 3.0
Auteur: Lara Reims
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult
Pagina’s: 300
Datum: maart 2020


blogtour home

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s