Claudia Vanzegbroeck – Liefde in tijden van ontkenning


Flaptekst

Anna De Jong, bibliothecaresse, en Peter Claes, orthopedist bij UZ Leuven, leren elkaar voor het eerst kennen in de gevangenisbibliotheek. Wanneer Peter vrijkomt, voelt Anna zich verloren. De liefde die ze al van bij het begin voor hem voelt gaat maar niet weg. Zijn vertrek zet haar hele leven op zijn kop.

Buiten de muren van de gevangenis probeert Peter zijn leven weer op orde te krijgen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht, zeker wanneer er iets gebeurt dat zijn hele toekomst zal veranderen. Het bittere gevoel dat hij in de gevangenis heeft opgelopen, laat hem niet meer los en doet hem beseffen dat Anna hem enkel wilde helpen. Zal Peter erin slagen om met Anna te praten over de aangrijpende gebeurtenis? Biedt de toekomst nog nieuwe kansen?


Over de auteur

Claudia Vanzegbroeck is een Belgische auteur. Liefde in tijden van ontkenning is een novelle en is het los te lezen vervolg op Liefde in tijden van moord, het kortverhaal dat de auteur schreef voor de bundel Valentijn met twee.


Mijn mening

Liefde in tijden van ontkenning is een novelle (een kortverhaal) wat snel en makkelijk wegleest. De voorganger van dit verhaal heb ik niet gelezen, maar zoals eerder beschreven is dat ook niet nodig.

Claudia Vanzegbroeck schrijft het verhaal om en om vanuit de twee personages Anna en Peter. Het taalgebruik is makkelijk en leest vlot.

Als je een novelle schrijft moet je in korte tijd voor een opbouw, plot(s) en afronding zorgen. Dat lijkt me niet makkelijk. En wat mij betreft is Claudia Vanzegbroeck daar mij ook een klein beetje kwijtgeraakt. Wat mij tijdens het lezen is opgevallen is dat het verhaal alle kanten uit gaat, het gaat van hot naar her en komt daardoor chaotisch over. Het is bijna alsof de auteur teveel informatie heeft willen verwerken in het boek, het komt overgedoseerd over. Wat daarnaast ook een aantal keren opvalt tijdens het lezen is dat er toevalligheden verwerkt zijn in het boek die voor het verhaal goed uitkomen, maar waardoor het verhaal wel aan geloofwaardigheid verliest.

Wat betreft de personages voelde ik geen betrokkenheid. Ze blijven oppervlakkig, ze komen niet tot leven. Ook veel van hun reacties in het boek zijn niet realistisch te noemen, wat flink wat afbreuk doet aan het verhaal.

Liefde in tijden van ontkenning is niet een novelle waarvan ik genoten heb, maar ik ben wel benieuwd hoe Claudia Vanzegbroeck uit de verf komt als ze een ‘normaal’ boek schrijft. Of ze dan meer aan een goed plot en verwerking van haar personages toekomt. 

 

Eindoordeel ♦♦


Titel: Liefde in tijden van ontkenning (ebook only)
Auteur: Claudia Vanzegbroeck
Uitgeverij: Books and Butterflies
Genre: Feelgood
Datum: oktober 2021


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s