R. Wade – Mission One (Team Internet)

 


Flaptekst

Wat zou jij doen als je leven op een dag volledig op zijn kop zou staan? Je niet langer een gewone tiener was, maar de wereld moest redden?

Ellen, Sam, Milly, Ricky, Joyce, Steve en Winston overkomt het. Ze worden geheimagenten.
Hun opdracht: het opnemen tegen aartsvijand en superbrein Medusa en zijn criminele organisatie. De jonge helden worden geteleporteerd ín het internet, de wereld achter jouw computerscherm. Ze komen er terecht in T-Polis, een onbekende, gevaarlijke stad van bits en bytes, waar hun vriendschappen zwaar op de proef worden gesteld.


Over de auteur

R. Wade is het pseudoniem van Aron Wade en Ria Maes. Met Mission X zijn zij aan een nieuwe jeugdreeks begonnen.

Aron Wade (1970) studeerde in 1996 af aan het koninklijk conservatorium van Brussel. Sinds 2017 volgt Aron zijn droom en schrijft hij samen met Ria Maes thrillers. 

Ria Maes (1965) ging na haar studies aan de slag als freelance journaliste. Ze schreef voor diverse week- en maandbladen en concentreerde zich daarbij vooral op de Vlaamse en Nederlandse show- en televisiewereld. 

In het najaar R. Wade ook nog debuteren met een spannende Young Adult-reeks.


Mijn mening

Mission one begint met een scene vol met actie. Een scène die ons alvast een inkijkje geeft in het tweede boek, Mission two. Wat gaaf dat R. Wade zo het verhaal begint, wat een leuke teaser.

Het boek begint ermee dat er een online gamewedstrijd is geweest de afgelopen zes maanden, de Mission X-wedstrijd. Flink wat jongeren hebben hier aan meegedaan en hopen dat ze de winnaar van het spel zijn.

R. Wade begint het verhaal met een aantal jongeren die uitgenodigd worden op een speciale locatie. Zeven jongeren krijgen te horen dat zij de winnaar zijn van de wedstrijd en zij zullen voortaan door het digitale leven gaan als Runner, Brain, Healer, Sense, Mecanic, Babe en Navigator. Zij vormen vanaf nu Team Internet. Ongelooflijk maar waar, zijn zij gekozen als geheimagenten die vanaf nu inzetbaar zijn bij elke dreiging op het wereldwijde web. Het bedrijf heeft al een technologie ontwikkeld die de zeven jongeren naar het web kan teleporteren om daar de misdaad te bestrijden.

Het echte avontuur begint als ze in de digitale wereld terechtkomen die T-Polis heet. Hun opdracht is Peter Sanders vinden – een wereldberoemde IT-specialist – die ontvoerd is. Team Internet moet hem gaan redden uit de handen van Medusa. Medusa wil de skills van Peter gebruiken om te heersen over het internet.

Team Internet komt terecht in een hotel in T-Polis waar ze voor levensbedreigende uitdagingen en opdrachten komen te staan om Peter te kunnen redden. Het boek eindigt met een open einde, die smaakt naar een snel vervolg.

R. Wade heeft een hele fijne schrijfstijl die kort en krachtig te noemen is. Er wordt gebruik gemaakt van humor en er komen wat leuke technische snufjes voorbij. Het verhaal is spannend en makkelijk te volgen.

Mission one is een heerlijk jeugdboek en wat mij betreft, zowel een aanrader voor beginnende lezers als voor ervaren lezers. 

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Mission one (Team Internet)
Auteur: R. Wade
Serie: Mission X #1
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Jeugd
Pagina’s: 247
Datum: maart 2021


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s