Robert Pobi – Lokaas ****

Lokaas

Gavin Corlie is een succesvolle thrillerauteur die na de dood van zijn vrouw in diepe rouw is. Hij koopt een oud en vervallen huis aan een meer in New Mannheim. Hier wil hij weg van alles en iedereen een nieuwe start maken en zijn schrijven weer oppakken.
Finn Horn is een 13 jarige jongen die als gevolg van botkanker gedeeltelijk verlamd is en in een rolstoel zit. Hij brengt zijn dagen door op het meer met vissen, zijn allergrootste passie.
Finn komt bijna om het leven, wanneer zijn boot aangevallen wordt door een angstaanjagend wezen.
Gavin en Finn gaan samen op onderzoek uit. Zij komen erachter dat er al tientallen jaren mensen op het meer verdwijnen. De corrupte en aan drugs verslaafde sheriff, Xavier Pope, houdt niet van binnendringers in zijn dorp en manipuleert alles en iedereen.
Gavin en Finn gaan samen de strijd aan tegen de monsters in het dorp.

‘Lokaas’ is de tweede thriller van Pobi. Dit verhaal laat op een hele mooie manier een onverwachte en bijzondere vriendschap tussen een man en een jongen zien.
Gavin ziet het leven niet meer zitten en twijfelt of hij uit het leven moet stappen. Finn heeft daarentegen niet lang meer te leven, maar zit vol levenslust. Gavin schrijft over monsters. Finn gelooft in monsters. Ze vullen elkaar perfect aan.
De jongen weet de schrijver aan te steken met zijn enthousiasme, passie en overtuigingen. Finn wil voor zijn dood in ieder geval één belangrijke daad hebben gedaan die iedereen bij zal blijven.
Samen gaan ze een gevaarlijke avontuur aan om het monster in het meer te vangen.

Robert Pobi schrijft heel mooi betoverend, vloeiend en gedetailleerd. Alleen daarvoor verdient dit boek al een schoonheidsprijs. Het gedetailleerde kan heel af en toe storend zijn, maar deze schrijver is zo creatief dat het over het algemeen puur genieten is. De schrijfstijl doet denken aan dat van Stephen King. Het verhaal zelf doet denken aan een combinatie van Moby Dick, Jaws en Forest Gump. Het verhaal is vrolijk, zwaarmoedig, sprookjesachtig, verdrietig en angstig te noemen. Al deze facetten zijn bijzonder goed verwerkt door Pobi.

‘Lokaas’ is geen thriller, waarbij je op het puntje van je stoel zit. Maar genieten is het wel. Het is een roman, thriller en avontuurlijk verhaal ineen. Het is een boek over een bijzondere vriendschap en een boek over monsters. Dit verhaal is een must-read!

Auteur: Robert Pobi
Titel: Lokaas
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 9789045207636

Een gedachte over “Robert Pobi – Lokaas ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s