Isa Hoes – Toen ik je zag *****

Antonie Kamerling en Isa Hoes leerden elkaar kennen op de set van ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Beiden hadden toen nog een relatie, maar al snel werd duidelijk dat er een enorme klik was tussen hen. Nadat hun relaties op de klippen liepen gaven ze toe aan hun liefde voor elkaar.
Een liefde die lang niet altijd over rozen bleek te gaan. Een liefde die uiteindelijk verscheurd werd door de ziekte van Antonie.

In ‘Toen ik je zag’ schrijft Isa Hoes over hun carrières, over hun liefde en over het stichten van een gezin. Maar dit verhaal gaat vooral over hoe het is om met een man samen te leven die manisch depressief is. Zij beschrijft wat voor een impact dat heeft op het gezinsleven. Ondanks dat Isa haar best doet om het gezin bij elkaar te houden, voorkomt dit niet dat Antonie op 6 oktober 2010 een einde aan zijn leven maakt.

‘Toen ik je zag’ is een aangrijpend verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar gehouden hebben. Maar een heftige ziekte zorgt ervoor dat die liefde onder hoogspanning komt te staan.
Beiden zijn succesvol als acteur voor zowel toneel als televisie. Antonie is daarnaast ook nog bezig met het maken van muziek.
Naar de buitenwereld toe straalt Antonie, maar ondertussen is hij heel onzeker en vaak uitgeput zodra hij thuis komt. Hij legt de lat ontzettend hoog voor zichzelf. Wanneer hij een doel behaald heeft kan hij er niet van genieten, omdat hij alweer bezig is met een volgend doel.

In eerste instantie wijten Isa en Antonie zijn donkere episodes aan te hard werken en weer moeten bijkomen in periodes wanneer het rustig is. Maar op een gegeven moment wordt duidelijk dat de depressieve periodes zich op elk moment kunnen aandienen. Isa wil dat Antonie professionele hulp zoekt, maar hij denkt dat het allemaal wel meevalt en dat het wel weer goed komt.
Isa doet haar best om hun kinderen – Merlijn en Vlinder – te beschermen voor de onrust in huis.

Regelmatig verschijnen er boeken waarin degene die ziek is vertelt hoe dat is. Maar nu lezen we het uit oogpunt van degene die met iemand samenleeft die ziek is. Voor veel mensen zal dit verhaal herkenning geven.
Als bekende Nederlander sta je al ontzettend in de picture en om dan met een verhaal als dit naar buiten te komen zal niet makkelijk zijn geweest voor Isa Hoes.
‘Toen ik je zag’ grijpt je regelrecht naar je hart. Het is zo puur, ontwapenend en uit het leven gegrepen hoe zij dit beschrijft. Het boek leest in één ruk uit en ik heb het niet droog kunnen houden.

Bedankt voor jouw verhaal Isa. Je bent een sterke vrouw. Het zal voor velen een eyeopener zijn!

Auteur: Isa Hoes
Titel: Toen ik je zag
Genre: Non-fictie
Uitgeverij: Artemis & Co
ISBN: 9789047203148
Aantal pagina’s: 279

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s