Jen Minkman – Koning van het Sintelwoud


Flaptekst

De tweelingzussen Vasilisa en Morana wonen diep in het bos vlak bij de rand van het mysterieuze Sintelwoud. Morana is voorbestemd om op haar zeventiende verjaardag te trouwen met de koning van het Sintelwoud. Vasilisa is bang voor dat moment, omdat ze dan haar zus voor altijd kwijt zal raken.

Op de dag van het festival van Zwartzon wordt Vasilisa echter door magie het Sintelwoud ingelokt en ontspint zich een heel ander verhaal dan waar ze altijd in geloofd heeft. Want soms is de weg van de legende die jou verteld is niet het pad dat je moet volgen…


Over de auteur 

Jen Minkman (1978) schrijft young adultboeken voor uitgeverijen Dutch Venture Publishing en Hamley Books. 

Sinds 2016 is zij hoofd van uitgeverij Dutch Venture Publishing en sinds 2017 is zij fulltime auteur en uitgever. In augustus 2017 behaalde zij als eerste Nederlandse YA-auteur ooit een plekje op de USA Today bestsellerlijst.

Tot dusver zijn diverse boeken van haar hand verschenen in het Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Portugees, Italiaans, Chinees en Afrikaans.


Mijn mening

Koning van het Sintelwoud is het eerste boek dat ik van Jen Minkman heb gelezen. De auteur heeft een hele prettige schrijfstijl. Vanaf de eerste bladzijde kom je in een betoverende en sprookjesachtige wereld terecht. Jen Minkman maakt veelvuldig gebruik van fantastische namen en termen, die het verhaal nog meer een magische tint geven. 

Er is een beknopt aantal personages, waardoor het een heel overzichtelijk geheel is. Na de achterflap gelezen te hebben, begin je als lezer met een bepaalde verwachting over hoe het verhaal zal verlopen. Het is wat voorspelbaar, maar het verhaal loopt niet zoals in eerste instantie verwacht. Jen Minkman heeft wat leuke plot twists voor ons in petto. 

Het boek komt wat traag op gang, maar wordt naarmate het einde vordert met meer vaart gebracht. Dit had wat meer in evenwicht mogen zijn van mij. Vooral van de tweede helft van het boek had ik wat langer willen genieten, vanwege de ontwikkelingen die daar zijn.

Koning van het Sintelwoud is een magisch, lief en aandoenlijk verhaal. De beschrijvingen zijn beeldend en fantastisch, en de setting is sprookjesachtig. Jen Minkman heeft mij laten genieten.

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Koning van het Sintelwoud
Auteur: Jen Minkman
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: young adult
Pagina’s: 180
Datum: maart 2021


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s