Liselotte Roll – Derdegraads ***

Afbeelding derdegraads

In een verlaten tuinhuisje nabij Stockholm wordt het zwaar verminkte lichaam gevonden van de aan alcoholverslaafde en zwakbegaafde Erik Berggren. Zijn geslachtsdelen zijn overgoten met kokend heet water en hij ligt vastgeketend aan een tafel. Magnus Kalo is rechercheur en wordt met zijn team op de zaak gezet.

Kort na deze moord probeert de moordenaar ook Erik’s moeder te martelen door haar met kokend heet water te verminken, maar hierin wordt hij gestoord door Magnus en kan daardoor zijn klus niet afmaken. Het is duidelijk dat deze moordenaar een hele persoonlijke missie heeft. Doordat hij niet heeft kunnen afmaken waarmee hij is begonnen is het gezin van Magnus nu ook in gevaar.

Tijdens de zoektocht naar de moordenaar blijkt dat de vader van Erik dertig jaar geleden – tijdens de militaire junta in Argentinië – een vrouw verkracht heeft. Magnus en zijn team moeten samenwerken met de Argentijnse politie en graven in het verleden om de moordenaar op het spoor te komen. Maar de moorden stapelen zich op en de tijd dringt.

‘Derdegraads’ is het debuut van de auteur en het eerste deel van een serie met Magnus Kalo.
Magnus is getrouwd met Lynn en samen hebben zij twee dochtertjes. Lynn is psychoanalyticus, maar heeft momenteel geen baan. Het gezinsleven vergt veel energie van beide ouders. Magnus is doodop en vraagt zich af waarom hij nog bij de politie werkt. Het bevredigt hem niet meer.
Als Magnus aan deze zaak begint te werken stort Lynn zich ook op het daderprofiel en wil haar steentje bijdragen.

Liselotte Roll heeft een boek geschreven waarbij je je als lezer niet hoeft te vervelen. De schrijfstijl is vlot en spannend. De hoofdstukken zijn kort en gaan van actie naar actie. Het komt zeker in het begin wat gekunsteld over en hangt van een aantal toevalligheden aan elkaar. Het eerste deel is meer een opsomming van gebeurtenissen. Maar de auteur maakt dit in het tweede deel goed. Naarmate het boek vordert wordt het steeds meer een vloeiend verhaal. De plotopbouw is goed en gedoseerd wordt er meer prijsgegeven. Het verhaal is niet heel origineel, maar vermaakt zeker wel. Pas helemaal aan het einde wordt pas het ‘wie en waarom’ duidelijk.

Auteur: Liselotte Roll
Titel: Derdegraads
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Geus
ISBN: 9789044532494
Aantal pagina’s: 318

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s