Sebastian Fitzek & Michael Tsokos – Afgesneden *****

Afgesneden

Forensisch patholoog Paul Herzfeld krijgt een zwaar verminkt lichaam van een vrouw op zijn tafel. Dan doet hij een gruwelijke ontdekking. In het hoofd van de vrouw is een kleine capsule verstopt. Als Paul de capsule opent en het nummer belt wat op het papiertje staat hoort hij de stem van zijn 17-jarige dochter Hannah op de voicemail. Zij waarschuwt hem dat ze is ontvoerd en dat hij alle aanwijzingen op moet volgen wil hij haar nog levend terug vinden. Hiermee begint voor Paul de allergrootste nachtmerrie. Samen met Ingolf– een verwaand rijkeluiszoontje die die dag op stage was bij Paul – raken ze in de ene na de andere levensgevaarlijke situatie om Hannah te vinden.

Linda woont tijdelijk in een huis op het eiland Helgoland. Hier verstopt zij zich voor haar stalker – en ex-vriend – Danny. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis waardoor ze zich hier ook niet meer veilig voelt. In haar vlucht uit het huis stuit ze op een aangespoeld lijk. De telefoon die ze bij de man vindt brengt haar bij Paul Herzfeld. Door de orkaan die op het eiland raast kan Paul niet naar Helgoland komen, waardoor zij de aanwijzingen moet gaan volgen voor Paul.
De ontvoerder speelt een morbide vossenjacht. Paul en Linda worden beiden geconfronteerd met gebeurtenissen uit het verleden.

Voor ‘Afgesneden’ bundelde Fitzek zijn krachten met die van Michael Tsokos, de bekendste patholoog-anatoom van Duitsland. Dit is een hele goede keuze geweest. Ze vullen elkaar perfect aan.
De plotopbouw is in één woord geweldig. Er zijn plotwendingen die de lezer doen huiveren. Constant vraag je je af wat er staat te gebeuren en wie toch de dader is.
Het boek bestaat uit een aantal verhaallijnen. Naast Paul en Linda lezen we ook over een meisje in een bunker die verkrachtingen en martelingen doorstaat.

Het verhaal is een grote explosie van spannende en vaak ook gruwelijke scènes.
Als het een film was geweest zou je af en toe even een kussen voor je gezicht willen doen, omdat het te eng is en je bang bent dat je gaat schrikken. Er zit ook continue vaart in het verhaal, wat op zich al een kunst is.
Het boek is niet alleen een aaneenschakeling van spannende scènes, er zit ook echt een goed verhaal aan vast. De uitwerking is subliem. Alles wordt duidelijk naarmate het boek vordert. En elke keer als je denkt dat je het eindelijk doorhebt, hebben de auteurs wel weer een verrassing in petto.

‘Afgesneden’ zuigt je in het verhaal van het begin tot het eind. Het is spannend, gruwelijk, met vaart en perfect geschreven. Fitzek & Tsokos mogen, nee móeten hun krachten nog eens bundelen!

Auteur: Sebastian Fitzek & Michael Tsokos
Titel: Afgesneden
Genre: Thriller
Uitgeverij: Mistral
ISBN: 9789048819935
Aantal pagina’s: 305

Een gedachte over “Sebastian Fitzek & Michael Tsokos – Afgesneden *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s