Esther Boek – De perfecte moeder

de perfecte moeder


Flaptekst

Nelleke en Helena zijn vrouwen die elk op hun eigen manier trachten te ontsnappen aan hun verstikkende verleden.

Nelleke wil vluchten uit het armoedige bestaan dat ze van haar ouders erfde en zal daarvoor tot het uiterste gaan. Rijkeluiszoon Jacob lijkt de perfecte man om te manipuleren in een huwelijk dat haar rijkdom zal verzekeren. Alleen: maakt geld alles goed?

Helena groeit op in een, voor de buitenwereld, perfect gezin. Maar is dat wel zo? Wat er achter gesloten deuren gebeurt, blijft lang verborgen.
Wanneer haar moeder plots overlijdt, stort Helena’s zorgvuldig gecreëerde wereldje in. De verstrekkende gevolgen van haar moeders dood, blijven haar voor de rest van haar leven achtervolgen. Hoe ontloop je immers het systeem waarin je opgroeide, als dat je nooit meer loslaat?

De Perfecte Moeder is een aangrijpende roman over twee sterke vrouwen die niet kunnen ontsnappen uit de wereld waarin ze opgroeiden.


Over de auteur

Esther Boek (1967) is een Nederlandse auteur. Na een aangifte tegen haar zoon en zijn veroordeling, die later onterecht bleek te zijn, besloot ze hier een boek over te schrijven. Na haar schrijversopleiding debuteerde ze met Geen kind meer. Van dit boek zijn al duizenden exemplaren verkocht. De perfecte moeder is haar tweede roman.


Mijn mening

De perfecte moeder is het eerste boek dat ik van de auteur heb gelezen. Zo af en toe lees ik tussen alle spanning van thrillers, horror en scifi een roman tussendoor. Er zijn al veel recensies verschenen van de twee boeken van Esther Boek en die zijn voornamelijk lovend. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.

We volgen in De perfecte moeder twee verhaallijnen, die van Nelleke en die van Helena. Bij beide personages springen we naar verschillende jaartallen en weer terug. De verhalen bestrijken een periode van decennia. Het is moeilijk om meer over de inhoud te schrijven zonder met spoilers te komen, dus ik hou me in. Maar wat ik wel kwijt kan is dat beide verhaallijnen uiteindelijk in elkaar overvloeien en alles met elkaar te maken hebben.

Esther Boek heeft mij een aantal fijne leesuurtjes bezorgd met dit boek. De plotopbouw van beide verhaallijnen is fantastisch gedaan. Vanaf de eerste bladzijde werd ik gegrepen door De perfecte moeder. Dit boek is zo gevoelig, zo hartverscheurend, soms hartverwarmend, op flink wat momenten verdrietig, het komt regelrecht binnen in je hart.

Esther Boek heeft een hele toegankelijke schrijfstijl. De hoofdstukken zijn kort en de verhaallijnen wisselen elkaar in snel tempo af. Veel hoofdstukken eindigen met een kleine cliffhanger. Vanaf bladzijde één heb je zin om door te lezen.

De personages worden heel goed beschreven en uitgediept. Aan de ene krijg je een hekel, maar roept toch nog evengoed sympathie op. Voor de ander krijg je bewondering, omdat ze ondanks een rotjeugd, toch wat van haar leven weet te maken.

Het lezen van De perfecte moeder was voor mij als een emotionele rollercoaster, het raakte me enorm, in positieve zin. Wat een ontroerende en goed geconstrueerde roman, En dan het einde van het verhaal…… Het einde liet mij met een brok in mijn keel en open mond achter. Knap geschreven Esther Boek!

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: De perfecte moeder
Auteur: Esther Boek
Genre: roman
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina: 380
ISBN: 9789082893991
Datum: april 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s