Splinters-reeks, een nieuwe serie fantastische verhalen.

Op 19 september zal bij Quasis Uitgevers het verhaal Een laatste dag van de Leidse schrijfster Likaiar uitkomen. Dit zal de eerste zijn in de Splinters-reeks, een serie boekjes met korte verhalen van verschillende auteurs. Een aantal bekende auteurs, zoals Isa Maron en de Engelse schrijfster Steph Swainston, maar ook schrijvers die aan het begin van hun carrière staan, zoals Likaiar en Nieske den Heijer.

Vanaf januari 2016 zullen meer delen in deze reeks verschijnen: mooie, spannende en ontroerende verhalen in de genres fantasy, sciencefiction, horror en Young Adult. De doelgroep van de serie is volwassen lezers, maar vier uitgaven zijn gereserveerd voor Young Adult-verhalen. Om dit aspect van de serie extra aandacht te geven is ervoor gekozen om als eerste Splinter een verhaal voor Young Adults uit te brengen. Dit eerste boekje zal in september uitkomen om lezers de gelegenheid te geven alvast met Splinters kennis te maken.

cover_eenlaatstedag (1)

De Leidse auteur Likaiar (1989) maakt hiermee haar debuut: ‘Dat is best spannend. Mijn verhaal moet de Splinters inleiden en iedereen enthousiast maken. Daarnaast wil ik ook gewoon een goed verhaal neerzetten, omdat het mijn eerste verhaal is en ik wil dat iedereen ook enthousiast wordt over mij.’

auteursfoto_Likaiar

Een laatste dag gaat over Kol, die in opdracht doden weer tot leven wekt. Wanneer een magische bezwering niet helemaal gaat zoals hij in gedachten had brengt Kol per ongeluk een 6-jarig meisje terug uit de dood. Lukt het hem om zijn vergissing recht te zetten?

Dit klinkt misschien duister, met een dodenbezweerder als hoofdpersoon, maar het verhaal neemt een onverwacht tedere wending. Uitgever Jasper Polane van Quasis noemt Een laatste dag een gevoelig sprookje: ‘Het is een sfeervol, betoverend verhaal dat iedere lezer voor zich zal weten te winnen.’

Binnenkort is de recensie van het eerste boekje uit de Splinters-reeks te lezen op mijn blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s