Helen Giltrow – De infiltrant ****

de infiltrant

Charlotte Alton leidt een ogenschijnlijk rustig leven als jonge vrouw in Londen. Maar wat niemand weet is dat zij een geheim dubbelleven leidt. Onder de naam Karla is zij bekend als computerhacker die handelt in valse identiteiten en geheime informatie. Niemand ziet ooit haar gezicht. De enige uitzondering daarop is sluipschutter Simon Johanssen.

Karla en Johanssen worden ingehuurd door een anonieme opdrachtgever om iemand te vermoorden. Het doelwit bevindt zich in het Programma. Dit is een experimentele gevangenis waar niemand in en uit kan. Karla moet Johanssen binnen zien te loodsen. Onder een valse identiteit, die van een veroordeelde moordenaar uit Amerika, moet Johanssen zo snel mogelijk het doelwit zien te vinden en uitschakelen.

Karla begint haar eigen zoektocht. Ze vindt het vervelend dat ze niet weet wie de opdrachtgever is en heeft het idee dat ze de opdracht zonder volledige informatie moet doen.

Met gevaar voor eigen leven begint Johanssen aan zijn opdracht in het Programma. Niet iedereen vertrouwt zijn aangenomen identiteit daar. Eenmaal binnen is Johanssen op zichzelf en op zijn eigen oordeel aangewezen. Karla kan daar niks meer voor hem betekenen.

Helen Giltrow was in Oxford boekhandelaar en freelance redacteur voor ze schrijver werd. Ze haalde de shortlist van de Crime Writers’ Association Beste Debuut en de Daily Telegraph’s Novel in a Year Competition. De infiltrant is haar debuut.

De infiltrant zit vol met actie en elkaar snel opvolgende ontwikkelingen. Het verhaal is geschreven vanuit verschillende personen. Dit wordt duidelijk gescheiden door afgebakende hoofdstukken. Er komen veel personages voorbij in het boek. Sommigen hebben ook nog eens meerdere identiteiten en dubbele agenda’s in het geheel. Het kan even duren voor je alles op een rijtje hebt, dit is zo nu en dan wat verwarrend. Opschrijven en op die manier bijhouden is niet verkeerd bij dit boek.

Dit verhaal heeft een aantal zeer interessante en goed uitgewerkte personages. De infiltrant speelt zich niet alleen in het heden af, maar blikt ook terug naar het verleden van een aantal personages. Sommige gebeurtenissen in het heden hebben diepe wortels in het verleden liggen. Helen Giltrow brengt het vroeger en nu heel mooi samen in een goed uitgewerkt plot, met spannende wendingen en een mooi afgerond en bevredigend einde.

Plot ****
Originaliteit ****
Leesplezier ****
Schrijfstijl ***

Eindoordeel ****

Auteur: Helen Giltrow
Titel: De infiltrant
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022563069
Aantal pagina’s: 412

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Een gedachte over “Helen Giltrow – De infiltrant ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s