Joanne Carlton – Hell city | Laatste halte

hell city


Flaptekst

Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich te verdedigen.
Op de derde dag redt een hond haar leven.
En dat verandert alles.
Hell City. De laatste halte.


Over de auteur

Joanne Carlton is een Belgische auteur. Zij schrijft al zolang ze zich kan herinneren in verschillende genres. Zij schreef aanvankelijk alleen in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul tot ze besloot om haar aloude droom, Engelstalige boeken te schrijven, ook na te jagen.

Carlton is auteur van de boeken Heart-Beat (Hartslag), Kill Me Again en Dust (Stof). Ze schrijft Young Adults, thrillers met een twist en jeugdboeken. Hell City is een paranormale novelle die simultaan in het Engels en het Nederlands is verschenen.


Mijn mening

Joanne Carlton is een auteur die ik goed in de gaten hou. Ik heb al een aantal van haar boeken gelezen en per boek zit er elke keer groei in de kwaliteit van haar verhalen.

Hell City is een kort verhaal dat in verschillende dagen is opgedeeld. In een tijdsbestek van vier dagen lezen we wat er gebeurt met een meisje dat wakker wordt op een onbekende plek in een brandend flatgebouw. Ze denkt dat ze Allie heet, maar weet niks zeker en snapt helemaal niets van de situatie waarin ze verkeert.

Wat volgt is een aaneenschakeling van angstaanjagende confrontaties tussen Allie en enge wezens. Maar er is ook een diepere laag waarin Allie de confrontatie met haar eigen ik moet aangaan. Beetje bij beetje wordt voor Allie duidelijk wat er aan de hand is. En als dan het einde daar is, laat de auteur je achter met een waar wow-gevoel.

De eerste novelle van Joanne Carlton is gelijk een schot in de roos. Man o man, wat kan deze vrouw goed verhalen schrijven. Dit korte verhaal vind ik haar beste werk tot nu toe. Hell City is een waar spektakel met mooie thematiek en diepgang. Ga dit lezen!

 

Eindoordeel ♦♦♦♦♦


Titel: Hell city | Laatste halte
Auteur: Joanne Carlton
Genre: Young Adult Novelle
Uitgeverij: Hamley Books
Pagina’s: 148
Datum: maart 2020


blogtour hell city

3 gedachten over “Joanne Carlton – Hell city | Laatste halte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s