Latoya Morris – Gebroken adem

gebroken adem


Flaptekst

De 19-jarige Patrick gaat samen met zijn ouders en zijn zusje Judith met vakantie in Baltimore, Ierland, waar zijn tante een hotel runt. Hij heeft totaal geen plezier in de vakantie, totdat de mysterieuze Morgayne plots in het hotel opduikt. Hij valt meteen voor haar, maar zij lijkt onbereikbaar voor hem.

Ondertussen breekt er aan de zuidwestkust van Ierland grote chaos uit. Het weer slaat om, er spoelen zeedieren aan op de stranden. Terwijl de storm steeds heftiger wordt, zoekt Morgayne plots toenadering tot Patrick.

Hij geraakt al snel onder de invloed van haar charmes, maar wanneer hij ontdekt dat zij iets met het stormweer te maken heeft, begint hij te beseffen dat zij geen gewone jonge vrouw is. Maar is hij dan nog in staat om zichzelf te redden?


Over de auteur

Latoya Morris is een Nederlandse auteur. Ze is werkzaam als vertaler Engels en Duits bij een vertaalbureau, maar heeft daarnaast ook veel tijd voor haar hobby’s, waarvan schrijven de grootste is.

Latoya’s auteurscarrière begon met het winnen van een schrijfwedstrijd in 2009, waardoor haar eerste boek Yougian: Het nest van de Harpij gepubliceerd werd onder het pseudoniem Latoya Moirae. In 2012 nam Uitgeverij Zilverspoor deze titel over. Zij publiceerden vervolgens deel 2 Het glazen paleis en deel 3 Het vergeten rijk uit dezelfde reeks. Onder hetzelfde pseudoniem verschenen ook nog de boeken De Slang in het Paradijs, Caelian en Indigo bij andere uitgeverijen.

Latoya tekende een contract bij Hamley Books en nu is daar haar fantasy Young Adult Gebroken adem.


Mijn mening

Vijf jaar geleden las en recenseerde ik van de auteur al De slang in het paradijs.
Nu Hamley Books haar nieuwste boek ging uitgeven was ik erg benieuwd naar hoe ik een boek van deze auteur nu zou ervaren.

Er is door de uitgeverij weer veel aandacht besteed aan het uiterlijk van het boek. Het is weer een zeer mooie cover en ook de binnenkant mag er zijn. Elk nieuw hoofdstuk heeft een mooie achtergrondfoto.

Gebroken adem begint met de aankomst van Patrick, Judith en hun ouders in het dorpje Baltimore in Ierland. De tante van Patrick runt daar een hotel. Patrick en zijn zus hebben een goede band, kunnen elkaar als de besten aanvoelen, maar er is ook sprake van de gebruikelijke wrijvingen en plagerijen. Door de ervaringen in Ierland zullen ze steeds meer naar elkaar toe trekken.

Latoya Morris heeft een vlotte en simpel te volgen schrijfstijl. Voor jonge tieners zal dit boek aantrekkelijk zijn om te lezen. Er spelen zich verschillende draadjes af in het verhaal. Als rode draad loopt de komst van Morgayne in het dorpje door het boek heen. Haar komst zorgt voor onrust bij een aantal mensen uit het dorp en heeft een alles veranderende invloed op zowel het dorp en omstreken als op Patrick en zijn kijk op de liefde.

De eerste helft van dit boek is heel tam. Het verhaal kabbelt wat voort, af en toe op het saaie af. Latoya Morris brengt in de tweede helft wel meer vaart in het verhaal. De plotopbouw ontwikkelt zich langzaam, maar het klopt allemaal wel. De auteur is duidelijk ervaren in het schrijven. Wat mij betreft is het een aandoenlijk verhaal, maar wel weinig verrassend en wat aan de simpele kant. Gebroken adem zal vooral jongere lezers aantrekken die zin hebben in een lekker weg-lees boek.

 

Eindoordeel ♦♦♦


Titel: Gebroken adem
Auteur: Latoya Morris
Uitgeverij: Hamley Books
Genre: Young Adult / Fantasy
Pagina’s: 335
Datum: maart 2020


blogtour gebroken adem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s