Adam Southward – Trance

trance


Flaptekst

Drie vooraanstaande wetenschappers worden dood aangetroffen. De enige verdachte in de zaak, Victor Lazar, wordt al snel veroordeeld en belandt in de gevangenis. En dan pleegt de hem toegewezen psycholoog op onverklaarbare wijze zelfmoord.

Alex Madison, voormalig forensisch psycholoog en nu privétherapeut, wordt ingeschakeld om Victor te ondervragen. Hij vermoedt dat Victor zijn slachtoffers op de een of andere manier in een hypnotische trance brengt. Als Alex wat dieper graaft, ontdekt hij een angstaanjagende realiteit van geheim onderzoek en wrede experimenten. Te laat realiseert Alex zich waartoe Victor in staat is en wie zijn doelwit is. Kan Alex de controle over dit gevaarlijke brein overnemen – voordat deze de controle over hem neemt?


Over de auteur

Adam Southward is afgestudeerd in filosofie en werkt als IT’er bij een uitgeverij voor de overheid. Hij woont aan de zuidkust van Engeland met zijn gezin. Trance is zijn thrillerdebuut.


Mijn mening

Een debutant in thrillerland. Over de auteur Adam Southward is nog weinig bekend. De flaptekst wekte in ieder geval mijn nieuwsgierigheid. Psychiatrie en een thriller gaan vaak goed samen.

Trance begint direct met een spannend hoofdstuk waarin meerdere moorden plaatsvinden. Gelijk rijst de vraag, wat is daar gebeurd? Er is iemand opgepakt die verdacht wordt en de suggestie wordt gewekt dat deze man – Victor Lazar – mensen weet te manipuleren met zijn gedachten. Een zeer interessant gegeven!

Alex Madison – klinisch psycholoog – wordt door de politie ingehuurd om Victor Lazar te onderzoeken. Hij ziet er tegenop, want zijn laatste politiezaak is verkeerd afgelopen. Daarnaast kampt Alex met allerlei uitdagingen in zijn privéleven, waardoor hij dagelijks naar kalmeertabletten grijpt. De moordenaar zorgt vanaf het eerste contact voor raadsels en zorgen bij Alex, maar hij bijt zich helemaal vast in de zaak. Zelfs als het heel persoonlijk wordt.

Southward wordt vanuit drie verschillende personages beschreven, wat het verhaal extra leuk maakt door de verschillende invalshoeken. Daarnaast spelen een aantal hoofdstukken zich af in het verleden in Roemenië in een weeshuis. Daar is de oorsprong van al het kwaad en leed te vinden wat zich afspeelt in Trance.

Adam Southward weet op mooi gedoseerde wijze alle vraagtekens te beantwoorden. Het is tijdens het lezen al vrij snel duidelijk waarom de moordenaar is zoals hij is en wat zijn doel is. Maar toch zijn er tot het eind een aantal mooie plotwendingen in het verhaal. De spanning in Trance is constant, de personages zijn aansprekend en het einde is verrassend, steekt anders in elkaar dan de gemiddelde thriller. Al met al een zeer goede thriller, boeiend van begin tot eind. 

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Trance is nu ook te winnen op mijn blog. Zie de winactie. Je kan meedoen t/m 14 december.


Titel: Trance
Auteur: Adam Southward
Uitgeverij: Karakter
Genre: thriller
Pagina’s: 335
Datum: november 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s