Jane Harper – Verlaten

 

verlaten


Achterflap

Drie broers. Een dode. Geen antwoorden.

In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten.

Cameron maakte zich ergens zorgen over. Besloot hij om zelf zijn dood tegemoet te lopen? Als hij dat niet heeft gedaan, blijven er in deze afgelegen omgeving maar weinig verdachten over.

Eenmaal thuis bij de achtergebleven familie wordt het wankele evenwicht op de boerderij verstoord. Niet alleen verdriet, maar ook verdenkingen spelen hoog op…


Over de auteur

Jane Harper (1980) verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien jaar als journalist gewerkt. Verlaten is haar derde thriller, eerder verschenen al De droogte (2017) en Wildernis (2018). De boeken van Jane Harper zijn in meer dan 35 landen verschenen en van De droogte zijn de filmrechten al verkocht.


Mijn mening

Het genre wat ik het meest lees is toch wel thrillers. Thrillers moeten spannend zijn, vaart hebben en mogen wat mij betreft zelfs gruwelijk zijn. Ik hou van de jacht op het kwade. Jane Harper past voor mij absoluut niet in dit plaatje, maar toch ben ik fan en heb ik genoten van haar voorgaande boeken. Ik keek dan ook erg uit naar haar nieuwste.

Jane Harper is een kei in het neerzetten van een onderhuids en psychologisch dreigend sfeertje, zonder dat het verhaal écht spannend is. Haar personages worden geweldig beschreven en komen echt tot leven tijdens het lezen. Bij Verlaten is dit niet anders.

Dit boek speelt zich af in de outback van Australië, maar dan ook echt in the middle of nowhere. Het gaat over een familie, een handjevol lokale mensen en twee inwonende backpackers. Verlaten begint met een lijk en héél veel vraagtekens. Het speelt zich af in het heden, maar er wordt ook teruggeblikt naar het verleden. Al snel is duidelijk dat het om een getroebleerde familie gaat. Er is een hoop te verbergen en er zijn er genoeg die het verleden niet op willen rakelen.

Jane Harper komt met een vloeiend en uit meerdere verhaallijnen bestaand verhaal. Ik heb het boek geen moment als spannend ervaren, maar werd wel continue getriggerd om door te lezen, want ik wilde alle vragen beantwoord hebben. De auteur werkt met details die allemaal een betekenis hebben en vaak pas later in het verhaal duidelijk worden. De kracht van Verlaten zit hem vooral in de personages die subliem tot uiting komen én in het einde….wat een goed einde.

Verlaten is weer een geweldig boek van een auteur waar we hopelijk nog veel van mogen lezen. Ik heb weer genoten.

 

Eindoordeel ♦♦♦♦


Titel: Verlaten
Auteur: Jane Harper
Genre: thriller
Uitgeverij: AW Bruna
Pagina’s: 416
ISBN: 9789400510821
Datum: april 2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s