Alexandra Penrhyn Lowe – Wolfsbloed ☆☆☆☆1/2

wp-1484492951510.jpg

“‘Het gaat erom dat het niet voorbij is – voor jou’, zei Daniel. ‘Deze groep mensen jaagt waarschijnlijk op Wachters. Dus ook op jou. En als de anderen wisten waar Wilfried mee bezig was en ze ontdekken dat hij verdwenen is, dan komen ze vast kijken wat er aan de hand is.’ ‘Is het geheim van mijn opa en oma dan nog steeds niet veilig?’ vroeg Eveline. Cleo zuchtte. ‘Jíj bent niet veilig, Eef! Als ze weten wie je bent…'”

Eveline heeft pas net ontdekt dat ze de gave van de Wachters heeft. Wachters bewaken de geheimen van de wereld tegen demonen. Voor die tijd wist ze niet beter dan dat ze een gewoon meisje van veertien was die aan geheugenverlies leed en dat haar ouders tijdens een brand om het leven zijn gekomen.

Haar vader en grootouders waren ook Wachters, behalve haar moeder. Haar moeder wilde dat Eveline als normaal kind opgroeide en heeft ervoor gezorgd dat Eveline’s gave afgeschermd werd. Vlak voordat Eveline’s oma vermoord werd heeft zij ervoor gezorgd dat de gave bij Eveline weer geactiveerd werd. Dit is nog maar sinds een paar weken geleden…

Aan de dodelijke confrontatie met Wilfried heeft ze een foto overgehouden waarop hij en de rest van de duivelse Broeders staan. Tot haar grote schrik staat haar moeder ook op die foto. Eveline wil niet geloven dat haar moeder slecht is en wil koste wat kost uitzoeken wat zij op die foto doet.

“Ze wist dat ze hier niet kon blijven. Maar het idee dat ze Cleo nooit meer zou zien, en Azer… Dat ze hen kwijt zou raken, net als haar ouders. Een ondraaglijke gedachte.”

Nu de Wachters van het bestaan van Eveline weten wordt zij meegenomen naar Parijs, naar een school voor Wachters. Iedere Wachter is van belang, want ze zijn aan het uitsterven. Ze vindt het verschrikkelijk dat ze Cleo, Daniel en Azer achter moet laten en is bang hen nooit meer te zullen zien, maar ze snapt dat het nodig is. Daar aangekomen gaat er een hele nieuwe wereld voor haar open.

Er zijn een aantal leeftijdsgenoten die daar ook opgeleid worden, maar in tegenstelling tot Eveline weten zij al van kleins af aan dat ze de gave hebben en hebben daar al mee kunnen oefenen. Niet iedereen is even blij met haar komst. Eveline heeft een flinke achterstand, want haar krachten zijn niet ontwikkeld, maar ze zal in korte tijd veel moeten leren, want het lijkt erop dat meerdere demonen actiever dan ooit zijn.

De jonge Wachters krijgen te maken met moeilijke opdrachten en gevaarlijke tochten door de catacomben die zich bevinden onder de straten van Parijs. Dit alles om hun krachten te sterken en te kunnen oefenen. Het lijkt er lange tijd op dat er bij Eveline niets gebeurt, maar ze is vastbesloten. Die krachten heeft ze nodig om bij de Broeders en haar moeder te komen.

“Eveline zweerde een stille eed aan zichzelf: als ze uit de catacomben zou komen, dan moest ze iets doen om de Broeders van Belial te stoppen. Al wist ze nog niet wat.”

Alexandra Penrhyn Lowe (1974) is een Nederlandse schrijver van boeken en scenario’s. Na haar studie werkte zij als redacteur voor televisie en tijdschriften. In 2006 begon zij als dialoogschrijver van de jeugdsoapserie Het Huis Anubis. Daarnaast schreef zij ook boeken bij de serie. De auteur heeft de afgelopen jaren aan de young adult-boekenserie De Laatste Wachter gewerkt. Sevenster is het eerste deel, het tweede deel is Wolfsbloed en het derde deel heet Nachtrijder. Momenteel werkt de auteur aan het vierde deel van de serie.

Alexandra Penrhyn Lowe begint met een korte samenvatting van deel één. Dit is heel fijn om weer even in het verhaal te komen, maar ook handig als je het eerste deel niet gelezen hebt. Ik raad evengoed aan wel bij het eerste deel te beginnen, gewoon omdat dat leuker is voor het totaalplaatje.

In Wolfsbloed leren we meer over de geschiedenis van Wachters en ook over de Broeders van Belial, die zwarte magie en bloed niet schuwen. Dat de moeder van Eveline nu deel is van die Broeders wil er bij haar niet in. Zij heeft het tot haar missie gemaakt dit uit te zoeken.

De kracht van de schrijfstijl van Alexandra Penrhyn Lowe zit hem in het creëren van de perfecte sfeer bij het verhaal. Ik beleef wat zij schrijft en zie het voor me gebeuren. Haar schrijfstijl is vlot, er zijn regelmatig spannende scènes en er zit veel tempo in het verhaal. Er zijn voorspelbare ontwikkelingen, maar er gebeurt ook genoeg wat verrassend is. Aan het einde heeft ze een gave plotwending voor ons in petto. Oude bekenden komen weer op Eveline’s pad, in goede en in kwade zin.

Wolfsbloed is een geweldig young adult verhaal voor jong en oud over bijzondere mensen, geesten en demonen. Dit boek is weer puur genieten. Naast de bekende personages uit het eerste boek zijn er ook weer nieuwe bijgekomen, die voor spannende en uitdagende situaties zorgen. Dit alles staat garant voor weer een aantal uurtjes leesplezier.

 

Eindoordeel ☆☆☆☆1/2


Titel: Wolfsbloed
Serie: De Laatste Wachter #2
Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
Genre: Young Adult
Uitgeverij: AW Bruna
Datum: september 2014
ISBN: 9789400502413
Pagina’s: 293


Mijn recensie van boek 1 van De Laatste Wachter-serie:
Sevenster


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s