Alex Marwood – Waar is ze? ☆☆☆

wp-1482688277766.jpg


“Er gaat een rilling door de kamer. Ja, denk ik, jullie weten het allemaal. Jullie weten in elk geval íéts wat jullie voor de rest van de wereld verborgen willen houden.”

Sean geeft een feest om zijn vijftigste verjaardag te vieren. Hij handelt in vastgoed en gebruikt één van zijn recent opgeknapte woningen als locatie om dit te vieren. Sean heeft een aantal bevriende stellen uitgenodigd om dit weekend te komen feesten.

Sean is al twee keer getrouwd. Met zijn huidige vrouw Claire had hij een affaire toen hij nog getrouwd was met de vorige. Met Claire heeft hij tweeling Coco en Ruby van drie jaar gekregen. Uit zijn eerste huwelijk heeft hij twee oudere dochters, die tot zijn grote – niet hele aangename – verrassing ook aanwezig zijn dit feestweekend.

Het huwelijk van Sean en Claire staat al langere tijd onder spanning wat voor de nodige irritaties en ruzies zorgt. Sean heeft daarom extra zin om dit weekend eens even helemaal lekker los te gaan, met drank, drug en seks en alles wat bij een weekend met vrienden hoort. Hij zorgt er in ieder geval voor dat dit alles aanwezig is en dat mag wat geld kosten.

Maar het weekend eindigt met een tragische gebeurtenis, want Coco raakt vermist…en wordt niet meer gevonden. Claire was eerder al naar huis vertrokken na een fikse ruzie met Sean, maar heeft de kinderen achtergelaten. Dit is de definitieve klap geweest voor hun toch al verwoeste huwelijk. Claire trekt zich met Ruby terug en kiest voor een sober leven met z’n tweetjes.

Twaalf jaar later is Sean overleden. Een deel van zijn familie en vrienden komt bij elkaar voor de herdenkingsdienst en uitvaart. Dan blijkt dat wat er twaalf jaar geleden is gebeurd tussen hun in komt te staan. Langzaamaan ontvouwt zich het geheim van dat weekend en wat er met Coco is gebeurd. Maar men heeft liever niet dat dit bekend wordt en iemand is tot alles in staat om dat te voorkomen.

“Ik denk dat ze wel van de meisjes hield, maar uiteindelijk deed ze altijd wat hij wilde en bracht ze niet veel tijd met de kinderen door. Ik weet het niet. Misschien zijn rijke mensen zo, maar ik snap niet waarom je kinderen neemt als je ze toch niet wilt zien.”


Alex Marwood (1960) is het pseudoniem van de Britse auteur en journalist Serena Mackesy. In 2012 schreef ze haar thrillerdebuut Tweespalt.  Haar eerste twee thrillers werden met diverse prijzen bekroond en van beide boeken werden de filmrechten verkocht. Waar is ze? is de tweede vertaalde thriller van de auteur.


Waar is ze? is mijn kennismaking met het werk van de auteur. Dit boek is door de uitgever groots aangekondigd met kreten als “zoveel twists & turns dat je niet kan stoppen met lezen” en “verschrikkelijk spannend” en “sommige scènes zijn zo gruwelijk”, kortom een boek dat gelezen moet worden, want dat klinkt veelbelovend en helemaal als mijn smaak. De lat werd daarmee hoog gelegd.

Alex Marwood heeft een simpele en makkelijk te volgen schrijfstijl. Waar is ze? wisselt tussen het verleden en het heden. We beginnen met alle vraagtekens rond de verdwijning van Coco en heel gedoseerd geeft de auteur ons meer en meer prijs over dat weekend.

Het verhaal wordt vanuit een aantal personages beschreven. Tijdens het weekend wordt er volop gefeest, zelfs met kleine kinderen in huis. Er is sprake van drank, drugs, affaires, roddels, dubbele agenda’s en ondertussen gaat er flink wat geld doorheen. De personages komen allemaal wat verbitterd, verveeld en ontevreden over en er is aardig wat onderlinge spanning.

De enige die zich nog enigszins over de kinderen bekommert is Claire, maar zij worstelt ondertussen ook flink met haar gevoel over haar huwelijk en als zij Sean ergens op betrapt is voor haar de maat vol en vertrekt.

In het heden beschrijft Alex Marwood hoe de familie uit elkaar is gegroeid en ook een aantal vriendschappen zijn bekoeld. Sean heeft met zijn kinderen bijna geen contact meer gehad. Ruby wordt door haar oudere halfzus, die ze eigenlijk niet eens kent meegenomen naar het herdenkingsweekend. De zussen groeien naar elkaar toe, maar verder is het een ongemakkelijke bedoening met iedereen in één huis.

Waar is ze? heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan. Ik vind het een heel tam verhaal met weinig tempo en af en toe zelfs op het saaie af. Ik miste spanning en van twists & turns en gruwelijke scènes is al helemaal geen sprake. Wat dit boek nog een beetje aantrekkelijk maakt zijn de personages en hun ontwikkelingen. Daar besteedt de auteur voldoende aandacht aan.

 

Eindoordeel ☆☆☆


Titel: Waar is ze?
Auteur: Alex Marwood
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Datum: januari 2017
ISBN: 9789022579206
Pagina’s: 399

2 gedachten over “Alex Marwood – Waar is ze? ☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s