Verslag | Young Ladies Night 4 november 2016 Bruna Zaandam

Op vrijdagavond 4 november organiseerde de Bruna (Damstraat) in Zaandam voor het eerst een Young Ladies Night, een avond voor Young Adult liefhebbers. Iedereen tussen de 15 en 25 jaar kon een ticket ophalen. En tja…omdat ik die leeftijd nét gepasseerd ben met mijn 36 jaar, kon ik het niet nalaten om te vragen of ze de volgende keer die leeftijd ietwat willen bijstellen naar omhoog, met een dikke vette knipoog natuurlijk. Maar gelukkig was daar Sonja, een medewerkster van de Bruna, die mij een berichtje stuurde dat ik een ticket kon komen ophalen. Yes, dankjewel Sonja!

 

wp-1478526222864.jpg
De alcoholvrije cocktail die we bij binnenkomst kregen

 

Stipt om 18.30 ging de deur open. Wat opviel waren de goodiebags bij de deur die al netjes in een rijtje neergezet waren voor aan het einde van de avond. Ik-ben-gek-op-goodiebags! Het voelt altijd alsof je een beetje jarig bent en alles is ook nog eens boek gerelateerd, wat wil een leesfanaat nog meer!

Helemaal achterin de winkel stonden stoelen in een rijtje voor zo’n 25 á 30 jongvolwassen….en mij. We namen al snel plaats en konden ons alvast verheugen op een veelbelovend programma die avond.

 

wp-1478526234803.jpg
Het programma van de avond

 

Alexandra Penrhyn Lowe is een Nederlandse scriptschrijver en auteur van kinder- en young adult verhalen. Ze is onder andere bekend van de populaire Huis Anubis-boeken, maar ook van De Laatste Wachter-serie. Van deze laatste is zojuist het derde deel De nachtrijder verschenen. De boeken van deze serie heb ik al liggen en zullen binnenkort allen door mij gerecenseerd worden. Houd mijn blog in de gaten!

 

wp-image-2015041735jpg.jpg
Alexandra Penrhyn Lowe

 

Alexandra heeft ons deze avond een ‘workshop’ fantasy schrijven gegeven. Er waren er maar twee of drie die avond met schrijfambities, dus de auteur heeft voornamelijk verteld over haar eigen ervaringen. Penrhyn Lowe heeft ons een hele persoonlijke inkijk gegeven in haar eigen proces, hoe haar verhalen tot stand komen. Dit vertelde ze met zoveel enthousiasme dat het publiek aan haar lippen hing. Uiteraard was er volop ruimte om vragen te stellen, maar ik had het idee dat we allemaal veel liever luisterden naar haar dan haar te onderbreken.

Na de presentatie van Alexandra was het de beurt aan Thille Dop, uitgever bij Luitingh Sijthoff. Thille gaat al lang mee in het uitgeversvak. Sinds januari 2015 werkt ze bij Luitingh Sijthoff en runt samen met redacteur Hannerlie Modderman het nieuwe kinderboekenfonds. Eerder heeft zij al Moon (onderdeel van Overamstel) opgezet, dus ervaring genoeg om iets moois op te kunnen bouwen.

 

wp-image-838594370jpg.jpg
Thille Dop

 

Thille Dop heeft ons deze avond een leerzame inkijk gegeven in hoe het uitgeven van een boek in zijn werk gaat. Voordat een boek daadwerkelijk in de winkel ligt gaat er heel wat aan vooraf.

Om 20.30 was het tijd voor de live Skype verbinding met auteur Alwyn Hamilton, auteur bij Luitingh Sijthoff. In Nederland is haar eerste boek – Rebel in de woestijn – eerder dit jaar verschenen. Het boek is onderdeel van een trilogie. Thille interviewde de auteur die op dit moment in London woont.

Nadat de techniek eventjes moeilijk deed ontstond er toch uiteindelijk een goede verbinding met Alwyn. Thille stelde wat vragen aan haar en ook wij mochten onze vragen inbrengen. Ik heb haar boek niet gelezen en kende de auteur nog niet, maar wat een leuk en enthousiast mens.

 

wp-image-1494174069jpg.jpg
Thille Dop interviewt via Skype auteur Alwyn Hamilton

 

Zowel Alexandra als Thille hebben zeer animerend verteld over hun vak. Ik heb genoten van de verhalen en ervaringen van beide dames.

Deze avond was er nog een gast, namelijk Bonny Thomassen, auteur van het Beauty doeboek. Maar over haar aandeel heb ik niets te schrijven. Zij heeft een beauty workshop gegeven, waar ik niet aan mee heb gedaan. Ik bleef liever luisteren naar de uitgeversverhalen van Thille Dop.

Nadat het programma geëindigd was, heb ik nog even gezellig met de medewerkers van de Bruna gekletst onder het genot van een drankje en een hapje. Even voor 22u werd het tijd om naar huis te gaan. We mochten nog even grabbelen voor een lootje, kregen een boek in cadeauverpakking mee en natuurlijk de goedgevulde goodiebag.

 

wp-1478526771314.jpg
De goodiebag (foto komt van de FB pagina van Bruna Zaandam)

 

Ik kijk met heel veel plezier terug op deze avond, ook al was ik by far…kuch….de oudste van de Young Ladies 🙂

Met dank aan de medewerkers van de Bruna Zaandam voor de leuke avond en met speciale dank aan Sonja en Sandra (de laatste is de bedrijfsleider die net als ik nét iets ouder is dan de doelgroep van deze avond :)) Dit is voor herhaling vatbaar dames! Misschien de volgende keer iets organiseren voor boekbloggers? Hoe dan ook, ik ben van de partij.

5 gedachten over “Verslag | Young Ladies Night 4 november 2016 Bruna Zaandam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s