Ilona Andrews – Tussen twee vuren ☆☆☆☆

tussen-twee-vuren

 

“De Grens was een vreemde plek tussen twee werelden. Aan de ene kant lag het Broze, waar het gebrek aan magie werd gecompenseerd met een heleboel technologie. (…) Aan de andere kant lag het Zonderling, een spiegel van het Broze, waar magie regeerde en oude blauwbloedfamilies de macht hadden.”

William Sandrine leeft op zichzelf in de Grens. Zijn doel is om zijn grootste vijand te doden, de Spin. De Spin is een ongrijpbare man die een spoor van moorden achterlaat in de Grens. Het is al twee keer eerder tot een confrontatie tussen de twee gekomen, maar zonder winnaar.

Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een opvallende jonge dame die hem doet walgen door haar smerigheid, maar ze zijn in eerste instantie op elkaar aangewezen om te kunnen overleven. Overal zijn er spionnen van de Spin, die stuk voor stuk door magie zo getransformeerd zijn dat ze levensgevaarlijk zijn.

Cerise Mar is de dochter van een van langst bestaande families in het Zomp, een gebied in de Grens waar voornamelijk tuig en bannelingen wonen. De ouders van Cerise raken op een dag spoorloos wat Cerise tot hoofd van de familie maakt. Het vermoeden is dat een rivaliserende familie achter de ontvoering zit, maar het is aan Cerise om dit uit te zoeken.

Cerise komt tijdens de zoektocht naar haar ouders William tegen. Cerise kan hem in eerste instantie niet uitstaan en wil zo snel mogelijk van hem afkomen, maar ze hebben elkaars krachten nodig om uit dreigende situaties te komen. Er ontstaat ondertussen steeds meer aantrekkingskracht tussen de twee.

Uiteindelijk leidt alles terug tot de Spin en een heel oud dagboek wat geheimen bevat dat absoluut niet in verkeerde handen mag vallen.

“‘Wat staat er in het dagboek?’ Hij grijnsde naar haar. ‘Een wapen. Een middel om de oorlog te winnen.’ ‘Maar we zijn niet in oorlog.’ Hij schudde zijn hoofd. ‘Als we het dagboek hebben wel.'”

Ilona Andrews is het pseudoniem van het in Amerika wonende schrijversechtpaar Ilona en Gordon. Zij komt oorspronkelijk uit Rusland en hij heeft in het leger gediend. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun studie. Het echtpaar schrijft Urban Fantasy verhalen.

Eerder dit jaar verscheen al Op de grens – het eerste deel van De Grensserie en nu is daar dan het vervolg – Tussen twee vuren. Dit vervolg speelt zich twee jaar later af dan het eerste deel. Opvallend is dat het boek zo goed als alleen maar nieuwe personages bevat. Een van de hoofdpersonages is William die we wel uit het eerste boek kennen.

Ook in Tussen twee vuren wordt er weer aandacht besteed aan een ontluikende liefde tussen de hoofdpersonages. Het is zo voorspelbaar en klassiek, maar evengoed zo lief om te lezen. Waar William de laatste jaren voornamelijk zijn tijd alleen doorbracht is Cerise gewend omringd te zijn door haar familie, met de daarbij behorende familiebanden en tradities. Er gaat voor William een wereld open.

Ilona Andrews brengt ons weer een verhaal doordrenkt met magie. Ik geniet van dit soort boeken waarin veel fantasie verwerkt is. Net als het eerste deel wordt er weer gestreden tussen goed en kwaad. Cerise en William zijn beiden erg gedreven en hebben een doel dat veel risico’s met zich meebrengt. Om dit doel te bereiken maken ze spannende situaties mee en moeten vaak vechten voor hun leven.

Tussen twee vuren neemt ons weer mee in een fantastische magische wereld, waarin de strijd tussen goed en kwaad voortduurt. Het tweede deel van De Grens-serie bestaat uit veel nieuwe personages, waardoor dit boek ook heel makkelijk los te lezen is.

 

Eindoordeel ****


Titel: Tussen twee vuren (De Grens #2)
Auteur: Ilona Andrews
Genre: Fantasy
Uitgeverij: De Fontein
Datum: september 2016
ISBN: 9789026141089
Pagina’s: 448

Een gedachte over “Ilona Andrews – Tussen twee vuren ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s