Sarah J. Maas – Hof van doorns en rozen ☆☆☆☆☆

hof van doorns en rozen

 

De negentienjarige Feyre woont met haar vader en twee zussen in een huisje in het bos in het land van de stervelingen. Aan de andere kant van de grens ligt het land van de elfiden, daar waar magie is. Het is verboden om de grens te passeren, ieder moet in zijn eigen gebied blijven.

Feyre heeft een dagtaak aan jagen in het bos. Haar gezin is arm en ze moeten hun best doen eten op tafel te krijgen. Helaas is Feyre de enige die zich daar hard voor inzet. Tijdens een van haar jachtpartijen schiet ze een wolf dood, wat een enorme beloning is voor haar harde werken.

Korte tijd later verschijnt er een immens grote wolf bij hun huis die het leven van Feyre opeist, omdat ze zijn vriend vermoord heeft. De gedode wolf blijkt een Elfide – magisch wezen – te zijn en Feyre heeft daarmee een ernstige misdaad begaan. Ze mag kiezen; of de dood of een levenslang verblijf in Prythian, het land van de Elfiden.

“En toch zit ik gevangen in jouw rijk, omdat ik een wet heb overtreden waarvan ik niet wist dat die bestond. Waarom was je vriend trouwens in het bos, die dag? Ik dacht dat het Verdrag jullie verbood om ons land binnen te komen.”

Aangekomen in het kasteel in Prythian blijkt de wolf ook een mensengedaante te hebben, en nog een knappe ook. Zijn naam is Tamlin en gek genoeg behandelt hij Feyre als een waarde gast. Haar verblijf aan het hof is niet wat ze verwachtte na alle verhalen waar ze mee opgroeide. Tamlin en Feyre groeien steeds meer naar elkaar toe. Al snel leert ze meer over het verleden van Tamlin en Prythian.

Er zijn duistere magische krachten die het bestaan van Prythian en het hof van Tamlin bedreigen. Er heerst een vloek die elke moment tot zijn hoogtepunt komt. De levens van stervelingen en Elfiden en het gehele rijk zijn in gevaar. Voor Feyre is daar ineens een belangrijke sleutelrol om het donkerte dat nadert te stoppen, maar is ze niet te laat?

“Een plaag in hun gebied, die hun magie beïnvloedde en uitputte… Een magische kwaal die zich op een dag naar de mensenwereld zou kunnen uitbreiden. Na zo veel eeuwen zonder magie zouden we er machteloos tegenover staan, tegenover wat het ons kon aandoen.”

Sarah J. Maas (1986) is een Amerikaanse auteur. Maas studeerde Creative Writing en debuteerde in 2012 met haar Throne of Glass-trilogie, waarvan ze het eerste deel al op haar zestiende schreef. Inmiddels zijn haar boeken al in vijfendertig talen verschenen. Hof van doorns en rozen is het eerste deel van een nieuwe serie.

Dit is het eerste boek wat ik van Sarah J. Maas heb gelezen. En deze leeservaring is gelijk raak! Hof van doorns en rozen is een sprookjesachtig en magisch verhaal met geweldige personages, spanning, romantiek, hoofdpersonen die voor uitdagingen staan, strijd tussen goed en kwaad, strijd om leven en dood. Dit alles is in een vernieuwend en meeslepend geheel gegoten.

De schrijfstijl van de auteur is geweldig pakkend. Ze schrijft vloeiend en haar verhaal spreekt tot de verbeelding. Elke bladzijde van dit boek heb ik met plezier verslonden. Ik heb er werkelijk waar helemaal niks op aan te merken.

Het tweede deel van deze serie – Hof van mist en woede – is inmiddels al verschenen en heb ik al in huis liggen. Het eerste deel wist mijn aandacht volledig te absorberen, dus dat belooft wat voor het vervolg. Deze serie belooft groots te worden, dat kan niet anders. Hof van doorns en rozen is in één woord samen te vatten; perfectie!

 

Eindoordeel *****

 

Titel: Hof van doorns en rozen (Hof van doorns en rozen #1)
Auteur: Sarah J. Maas
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Best of YA
Datum: februari 2016
ISBN: 9789000348275
Pagina’s: 421

4 gedachten over “Sarah J. Maas – Hof van doorns en rozen ☆☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s