SPLINTERS: Sophia Drenth – Zwart hart ☆☆☆☆

zwart hart

 

“In de diepste diepte van het woud leven de Sahandran. Geen mens is sterker dan de Sahandran. Geen mens is meer vervloekt en geen mens is meer gezegend. Sterker dan het bloed van de levenden en doder dan de meest verloren ziel.”

Yan wil zijn moeder, broers en zus bevrijden uit handen van hun meester, waar zij als slaven behandeld worden. Om de strijd aan te kunnen gaan is hij op zoek naar de Sahandran, ook wel nachtsluipers genoemd. Zij kunnen iedere gewenste vorm aannemen.

Yan wil dat de Sahandran zijn leven nemen, zodat hij een van hen kan worden. Pas dan zal hij sterk en slinks genoeg zijn om zijn familie te kunnen redden. Maar zijn plan is niet waterdicht en hij heeft niet op alles en iedereen invloed.

“‘Wraak’, fluisterde hij, ‘dat is wat ik wil. Wraak op iedereen die mij… ons… pijn doet.'”

Sophia Drenth is geboren en getogen in Amsterdam. Haar boek Bloedwetten – het eerste deel van een serie – werd genomineerd voor de Hebban Award en won de Bastaard Fantasy Award voor beste fantasyroman van 2015. Momenteel werkt zij aan het tweede deel van de Bloedwetten-serie.

Zwart hart kan gezien worden als een prequel op Bloedwetten. In dit korte verhaal wordt duidelijk hoe Jean Darvas Collignon – hoofdpersonage uit Bloedwetten – geworden is zoals hij is.

Dit korte verhaal is mij goed bevallen. Ik heb Bloedwetten gelezen en ben dus al bekend met een aantal benamingen/termen die voorbij komen in dit boekje en vind het leuk om zo meer te weten te komen over een deel van het verleden van Collignon.

Zwart hart is een mooi opgebouwd en afgerond verhaal. De schrijfstijl van Sophia Drenth is toegankelijk en beeldend. Haar verhaallijnen zijn fantasierijk en origineel.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Zwart Hart
Auteur: Sophia Drenth
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Quasis
Datum: augustus 2016
ISBN: 9789492099174
Pagina’s: 41

 

Klik op de link voor mijn recensie van Bloedwetten

Sophia Drenth – Bloedwetten (Bloedwetten 1) ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s