SPLINTERS: Eisso Post – Aan de oever ☆☆

aan de oever

 

Aan de oever is een verhalenbundel van 47 bladzijdes bestaande uit 6 mini verhaaltjes: Verzilvering, Het licht, Uit het rustige leven van Jos van Dommel, Beste Mijnheer van de Sociale Dienst, Het oranjegevoel en Aan de oever.

Eisso Post (1956) is een Nederlandse (tekst)schrijver. Hij studeerde Noors, Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap in Groningen. Zijn grote voorbeelden op het gebied van Nederlandse non-fictie zijn Midas Dekkers, Willem Wilmink, Govert Schilling en Hugo Brandt Corstius.

De auteur heeft veel ervaring met taal en teksten, dat is duidelijk te merken. Hij komt in Aan de oever met uiteenlopende verhalen, onderwerpen en schrijfstijlen. Het is al moeilijk om een kort verhaal te schrijven, laat staan als het ook nog eens uit maar een paar bladzijdes bestaat. Daarmee is de lat hoog gelegd om de lezer te vermaken.

Nieuwsgierig ben ik eraan begonnen en teleurgesteld heb ik het boekje dichtgeslagen. Ik hou van fantasy en verhalen mogen van mij lekker gek of absurd zijn, maar er moet wel enigszins sprake zijn van een lijn of een kader, maar dat miste ik over het algemeen tijdens het lezen van deze minibundel. Ineens bevind je je in een verhaal wat ook ineens is afgelopen. Dit ervoer ik eerder als verwarrend dan als prettig.

Van de zes verhaaltjes die er zijn, is er maar één die mij heeft aangesproken (Verzilvering), één die ik wel oké vond (Uit het rustige leven van Jos van Dommel), maar de rest kon mij niet zo bekoren. Sterker nog, ik snapte bij de overige vier verhaaltjes eigenlijk niet zo goed wat ik nou aan het lezen was en wat Eisso Post wilde overbrengen.

 

Eindoordeel **

 

Titel: Aan de oever
Auteur: Eisso Post
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Quasis
Datum: juni 2016
ISBN: 9789492099129
Pagina’s: 47

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s