Karin Slaughter – Verborgen ☆☆☆☆☆

verborgen

 

“In plaats van een ongebruikelijk bloedpatroon of een duidelijke vingerafdruk, stonden er twee woorden, geschreven met bloed: HELP ME.”

In een verlaten pand in Atlanta wordt het lichaam gevonden van een ex-politieagent. Will Trent en zijn partner Faith Mitchell zijn als eerste rechercheurs ter plaatse en ook de hulp van patholoog-anatoom Sara Linton wordt ingeschakeld om daar onderzoek te doen. De plaats delict is een grote smeerboel vol met bloed.

Sara ontdekt al snel dat al het bloed niet van de dode man is, maar waarschijnlijk van een vrouwelijk slachtoffer. Maar waar is dat slachtoffer gebleven? De sporen leiden naar een ander pand en naar een persoon die alles te maken heeft met een persoon uit het verleden van Will.

Will heeft lange tijd gewerkt aan een zaak tegen een bekende basketballer die ervan verdacht wordt een vrouw verkracht te hebben. Deze beroemde sporter wordt omringd door een team van de beste advocaten die het Will en zijn team enorm moeilijk maken om de sporter veroordeeld te krijgen. De moord in de loods blijkt veel raakvlakken te hebben met de mensen uit de omgeving van de basketballer.

De relatie tussen Sara en Will komt onder hoogspanning te staan. Beiden hebben een hoop meegemaakt in het verleden en daarmee worden ze te vaak ook in het heden geconfronteerd. Is hun liefde sterk genoeg om dit te overleven?

Karin Slaughter (1971) is een hele bekende Amerikaanse thrillerauteur. We kennen haar van de Grant County-reeks (Sara Linton) en de Atlanta-reeks (Will Trent). In de Georgia-reeks zijn de personages uit de twee eerder genoemde reeksen verenigd. Verborgen is het nieuwste boek uit de Georgia-reeks en is het eerste boek wat door HarperCollins wordt uitgegeven. De filmrechten van de Will Trent-series zijn verkocht aan een Zweedse filmmaatschappij. Triptiek is het eerste boek wat verfilmd zal worden.

Karin Slaughter is een van de weinige auteurs van wie ik alle boeken heb gelezen. Ik koop haar boeken blind en ben eigenlijk ook nog nooit teleurgesteld. Zij is ijzersterk in het bedenken van verrassende plots en het verdiepen van personages. Ieder boek is ook weer vernieuwend, het is knap dat ze niet in herhalingen vervalt.

Verborgen begint met een spannende proloog. Dit zet gelijk de toon voor de rest van het verhaal. Het duurt niet lang voordat duidelijk is over wie de proloog gaat.

Ook besteedt Karin Slaughter weer volop aandacht aan het beschrijven van haar personages. Ik hou van Sara en Will. We lezen nu al zo lang over hun levens. Dat zij nu een relatie hebben is een van de leukere ontwikkelingen geweest in de serie, maar in dit boek gaat dat niet over rozen. Ook andere personages uit eerdere boeken komen voorbij. Een van mijn favorieten is Angie Polaski. Zij krijgt een belangrijke rol in dit boek. Gaaf om ook een verhaallijn vanuit haar beschreven te zien.

Verborgen is weer een ingenieuze thriller met een geweldig plot inclusief gave en onverwachte wendingen zoals we van de auteur gewend zijn. Dit boek is werkelijk waar weer geweldig en iedere bladzijde boeide me. Het is bewonderenswaardig dat Karin Slaughter al die jaren hetzelfde hoge niveau weet vast te houden. Niet voor niets wordt ze de Queen of crime genoemd. Terecht wat mij betreft!

 

Eindoordeel *****

 

Titel: Verborgen
Auteur: Karin Slaughter
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Datum: juni 2016
ISBN: 9789402713800
Pagina’s: 479

2 gedachten over “Karin Slaughter – Verborgen ☆☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s