Harlan Coben – De verbeelding ☆☆☆☆

de verbeelding

 

“Kun je alles vertrouwen wat je met eigen ogen ziet?”

Maya is er twee weken geleden getuige van geweest dat haar man Joe werd vermoord in een park in New York. Zij heeft nu nog alleen de zorg voor haar tweejarig dochtertje Lily. Maya heeft als helikopterpiloot in Irak gestreden, maar is met PTSS klachten uit het leger vertrokken en werkt nu als vlieginstructeur.

“Heb ik het me verbeeld, of probeert iemand een spelletje met me te spelen?”

Van een van haar vriendinnen krijgt Maya een nannycam. Zo kan zij Lily en de au pair in de gaten houden. Als ze de beelden terugkijkt ziet ze tot haar grote schrik haar man Joe op de beelden. Als ze de beelden aan de au pair laat zien ontstaat er een gevecht waarbij de sd-kaart ontvreemd wordt. Maya kan aan niemand bewijzen dat ze Joe heeft gezien, maar is vastbesloten dit uit te zoeken.

“Nou, je blijft wel over lijken struikelen. De dood achtervolgt je, Maya.”

Maya gaat zelf op onderzoek uit, omdat de politie weinig vordert. In de afgelopen jaren zijn er meerdere verdachte sterfgevallen geweest, waaronder de zus van Maya. Ze maakt zich voor de politie steeds meer zelf verdacht, maar Maya is vastbesloten uit te zoeken wat het verband is tussen alle moorden en wie daar achter zit. Daarvoor moet zij dieper in het verleden van haar en haar man Joe duiken. Maar er zijn mensen die veel te verliezen hebben. Mensen die niet willen dat de waarheid ontdekt wordt.

Harlan Coben (1962) is een Amerikaanse auteur. In 1990 verscheen zijn eerste thriller. Sindsdien heeft hij al bijna dertig boeken geschreven. Hij is de eerste schrijver die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers. Hij schrijft stand-alones en thrillers over zijn vaste personage Myron Bolitar en diens familie.

Maya heeft als helikopterpiloot gestreden in Irak, maar is vervolgens het onderwerp geweest van een internationaal schandaal. Een klokkenluider heeft openbaar gemaakt dat Maya onnodige burgerslachtoffers op haar naam heeft staan. Ze kampt nu met de klachten van PTSS. Haar zus en haar man zijn beiden vermoord.

Kortom…Maya is een personage met veel bagage en dit wordt door de auteur uitvoerig beschreven. De geschiedenis van Joe en zijn rijke familie komt ook uitgebreid aan bod. De auteur komt met aardig wat intrigerende personages aanzetten in dit boek.

Met grote regelmaat verschijnt er weer een nieuw boek van Harlan Coben. Tot nu heb ik alleen nog maar stand-alones gelezen van hem, wat De verbeelding ook weer is. De verhalen van de schrijver zijn zelden voorspelbaar. Ik hou ervan om op het verkeerde been gezet te worden en verrast te worden.

Dit spreekt mij elke keer weer aan in zijn boeken en zo ook in De verbeelding. Dit boek is niet spannend in klassieke zin. Je zit niet op het puntje van je stoel en er zijn ook geen gruwelijk nagelbijtende scènes. Nee, het is subtieler dan dat.

De verbeelding is weer een pareltje van een thriller. Vanaf de eerste bladzijde vraag je je af of Joe nog leeft en wat er toch allemaal aan de hand is. Beetje bij beetje creëert de auteur duidelijkheid met af en toe bizarre wendingen in het verhaal. Het einde van het boek deed mij even een paar keer goed slikken.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: De verbeelding
Auteur: Harlan Coben
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Datum: juni 2016
ISBN: 9789022565162
Pagina’s: 381

 

De verbeelding is deze week te winnen op mijn blog! Klik op de link!

WINACTIE | Harlan Coben – De verbeelding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s