Jasper Polane – Wolvinnen van Otrostaadt ☆☆☆☆

Cover

 

Heike woont inmiddels al weer een jaar in Otrostaadt-Alix. Ze moet nog steeds wennen aan de gebruiken in deze parallelle Otrostaadt ten opzicht van waar zij leefde, maar ze heeft het naar haar zin en woont in bij Odette, een goede vriendin.

Otrostaadt wordt opgeschrikt door een gruwelijke moord. Het gevonden lichaam is volledig gemummificeerd. Edison en Heike onderzoeken de zaak en ontdekken al snel dat er sprake is van een bovennatuurlijke en donkere kracht die aan het werk is en die het niet bij één moord zal laten. Samen met twee andere vrouwen richten ze hun eigen firma op. Zij noemen zichzelf ‘Wolvinnen van Otrostaadt’. Nu kunnen zij zonder tegenwerking van officiële instanties hun eigen onderzoek doen zonder beperkingen.

Lise is het jongere zusje van Heike en heeft net als zij hele sterke mentale krachten. De inquisitie heeft haar weten te strikken voor hun opleiding. Maar Lise heeft het er niet makkelijk. Een van haar klasgenoten maakt haar het leven zuur. Ondertussen doet zij ook vreemde waarnemingen. In de kelder van de school bevindt zich iets duisters, Lise voelt de aanwezigheid ervan. De sfeer op school wordt steeds grimmiger en Lise moet een strijd aangaan met een klasgenote die levensgevaarlijk is. De vraag is wie er mentaal sterker is van de twee. Gelukkig staat Lise er niet alleen voor.

Jasper Polane is een Nederlandse schrijver, uitgever en oprichter van Quasis. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Zijn debuut Lege steden (2014) werd genomineerd voor de Hebban Award voor het Beste Fantasyboek van het Jaar. Het vervolg Vorstin van de Kou verscheen in 2015. Wolvinnen van Otrostaadt is het derde deel van De Onzichtbare Maalstroom-serie.

Tijdens het lezen wisselen we tussen de verschillende dimensies van Otrostaadt. De auteur gebruikt voor iedere dimensie die we volgen een eigen lettertype, waardoor je heel makkelijk omschakelt en duidelijk hebt in welke dimensie de verhaallijn zich afspeelt. Ik raad wel aan om eerst de vorige twee delen te lezen van de reeks, voordat je aan dit boek begint. Niet alleen omdat je anders teveel mist qua informatie, maar ook omdat het drie delen genieten is.

Ook in Wolvinnen van Otrostaadt komen weer de bekende personages voorbij die we van de eerdere delen kennen. Gaaf om te lezen hoe het loopt tussen Heike en Odette, en hoe de zwangerschap van Edison zich anders ontwikkelt dan dat je normaal mag verwachten. Tijdens het beschrijven hiervan komt er zelfs af en toe wat humor aan te pas. Er wordt ook regelmatig teruggeblikt naar situaties en personages uit de eerdere delen. Fantomen, de Vorstin, Deira, allen komen in dit boek weer voorbij.

Het leuke aan het lezen van een serie is dat je als het ware meegroeit met de personages en hun ontwikkelingen. Voor een auteur ligt daar een uitdaging om weer met vernieuwing en verdieping te komen en dit is Jasper Polane goed gelukt. Dit derde deel van de reeks is weer origineel met ook nieuwe verhaallijnen en ook nieuwe personages.

Wolvinnen van Otrostaadt is weer een enorm spannend fantasy verhaal zoals we dat van de auteur gewend zijn. Zijn verhalen zijn origineel en met veel actie en vaart geschreven. Met ieder boek in De Onzichtbare Maalstroom-serie wordt je dieper in de fascinerende wereld van de hoofdpersonen gezogen. Doordat de auteur er de vaart in heeft, merkte ik dat het hier en daar wat chaotisch op mij overkwam. Soms ging het van de hak op de tak en moest ik even moeite doen om bij te blijven. Maar dit is mijn enige aanmerking op de schrijfstijl.

Jasper Polane onderscheidt zich met zijn fantasyreeks, zijn verhalen zijn uniek. Liefhebbers van het fantastische genre moet de boeken van De Onzichtbare Maalstroom lezen. Het goede nieuws is dat deze fantasyreeks uit vier delen bestaat en dat we dus nog een deel te goed hebben. Na het open einde van dit boek ben ik al weer benieuwd naar de grote finale van deze serie.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Wolvinnen van Otrostaadt (De Onzichtbare Maalstroom 3)
Auteur: Jasper Polane
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Quasis
Datum: juni 2016
ISBN: 9789492099150
Pagina’s: 288

Een gedachte over “Jasper Polane – Wolvinnen van Otrostaadt ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s