Allison Brennan – Tot de dood ons scheidt ☆☆☆☆

tot de dood ons scheidt

 

Lucy Kincaid werkt als vrijwilliger voor een organisatie die zich richt op het online opsporen van seksmisdadigers die in herhaling vallen, nadat ze zijn vrijgelaten uit de gevangenis. Lucy heeft hiervoor een programma ontwikkeld, waarmee ze veel succes heeft. Maar wat Lucy het liefst wil is bij het cybercrime-team van de FBI werken.

Zes jaar geleden was Lucy zelf slachtoffer van mishandeling en verkrachting door een man die zij online heeft ontmoet. Dit overleefde ze ternauwernood. De dader heeft zij zelf uiteindelijk vermoord. Lucy, getekend door het verleden, heeft inmiddels haar leven weer opgepakt en woont bij haar broer Dillon en zijn vrouw Kate, die FBI-agente is.

Als het vermoorde lichaam van een man wordt gevonden, blijkt dat hij een bekende van de politie is. De FBI komt al snel bij Lucy en haar familie uit, want deze man was namelijk een handlanger van degene die Lucy zoveel jaren geleden ontvoerd heeft. Lucy en Kate worden verhoord, omdat ook zij verdachten zijn.

Lucy komt erachter dat een aantal van de seksdaders die zij in het vizier had vermoord zijn. Lucy wil weten wat er gebeurd is en krijgt hulp van Sean, de zakenpartner van een van haar broers. De mannen hebben samen een beveiligingsbedrijf. Lucy en Sean trekken al snel meer naar elkaar toe en gaan samen op onderzoek uit.

Wat Lucy nog niet weet is dat zij ondertussen in de gaten wordt gehouden. Er is een stalker die het op Lucy voorzien heeft en wraak wil. Deze stalker haat vrouwen. Het is tijd om haar een lesje te leren.

“Ik ben de leraar. De meester. Ik bescherm de waarheid, de gerechtigheid en de Amerikaanse moraal. (…) Ik leer vrouwen de lessen van het leven, voor zover je die stomme, leeghoofdige, slappe schepsels iets kunt leren. Vrouwen zijn walgelijk.”

Allison Brennan (1969) is een Amerikaanse auteur. Tot de dood ons scheidt is het eerste boek wat in het Nederlands vertaald is en is tevens het eerste deel van de Lucy Kincaid-serie. In Amerika zijn er inmiddels al elf delen verschenen met Lucy in de hoofdrol. Maar de auteur heeft al veel meer boeken op haar naam staan. In haar thuisland behoort ze tot de top van de thriller auteurs.

Voordat ik een boek ga lezen kijk ik altijd eerst naar de bibliografie van een auteur. Nu bleek dat Allison Brennan al heel veel boeken op haar naam heeft staan. In Nederland lopen wij wat deze auteur betreft enorm achter. Vol enthousiasme ben ik aan dit boek begonnen, omdat het er allemaal veelbelovend uit zag. En het idee dat je dan nog een hele serie tegoed hebt is altijd goed nieuws als een boek bevalt.

De schrijfstijl doet mij heel erg denken aan die van Karin Slaughter. Er zijn veel interessante personages en verschillende verhaallijnen. We beginnen het verhaal met veel vraagtekens, maar gedurende het lezen wordt beetje bij beetje duidelijk wat er gebeurd is. Dit gebeurt met veel vaart en veel plotwendingen.

Daarnaast besteedt de auteur veel aandacht aan haar personages. Ik heb vooral genoten van de ontwikkeling tussen Lucy en Sean, zo lief en vertederend hoe die twee naar elkaar toe groeien. Familie en vriendschap speelt een belangrijke rol, net als vertrouwen en loyaliteit. De situatie waarin de hoofdpersonages zich bevinden zorgen ervoor dat nog maar weinig rotsvast is. Aan alles en iedereen kan getwijfeld worden in dit verhaal.

Er zijn een aantal hoofdstukken die de gedachtegang van de stalker volgen. Dit zijn de schuingedrukte passages. Het is duidelijke een zieke geest waar Lucy mee te maken heeft. Het volgen van die passages is een leuke en spannende toevoeging.

Tot de dood ons scheidt is een hele fijne en lekker vlot lezende politiethriller. Spanning, romantiek, verraad, loyaliteit, vertrouwen, wraak, het komt allemaal voorbij in dit boek. Het verhaal zuigt je regelrecht de levens van de hoofdpersonages in om je vervolgens niet meer los te laten. Hopelijk gaan de andere delen met Lucy Kincaid ook (snel) vertaald worden.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Tot de dood ons scheidt
Auteur: Allison Brennan
Genre: Thriller
Uitgeverij: De Fontein
Datum: juni 2016
ISBN: 9789026138645
Pagina’s: 398

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s