Ilona Andrews – Op de grens ☆☆☆☆

op de grens

 

De Grens is een smalle strook land wat ligt tussen het Broze en Zonderling. Het Broze is de wereld zoals wij dat kennen, zonder magie. Zonderling is daarentegen een wereld vol magie. De Grens overlapt beide werelden en bevat van allebei wat.

Rose en haar familie wonen hun hele leven al in de Grens, maar Rose heeft haar werk in het Broze. Elke dag pendelt zij op en neer tussen beide werelden. Thuis heeft zij de zorg voor haar twee broertjes Georgie en Jack. Hun moeder is overleden en hun vader is jaren geleden vertrokken zonder ooit nog wat van hem gehoord te hebben. Oma, een van de dorpsoudsten, woont in de buurt en is nauw betrokken bij haar kleinkinderen.

Iedere Grensbewoner heeft een specifiek talent op het gebied van magie. Jack kan veranderen in een katachtige. Georgie kan overleden wezens weer leven schenken en een bepaalde controle over hen uitoefenen. De magie van Rose is ongekend voor iemand uit de Grens, zij kan flitsen als geen ander en dit beschermt haar en haar familie tegen alles en iedereen die kwaad wil. Maar het trekt ook de aandacht van ongewenste mensen.

Het leven in de Grens wordt van de ene op de andere dag bedreigd door de komst van naar magie hunkerende en moordende wezens. Tegelijkertijd verschijnt er een onbekende man bij haar huis. Hij blijkt Declan, een edele uit Zonderling te zijn die zich opwerpt als beschermeling van Rose en haar familie, maar ze vertrouwt hem in eerste instantie voor geen meter.

Het is aan Rose en Declan en de rest van de Grens de taak om uit te vinden wat de monsters willen en om ze uit te roeien. Het leven in de Grens is nog nooit zo bedreigd geweest en iedereen is in gevaar.

Ilona Andrews is het pseudoniem van het Amerikaanse schrijversechtpaar Ilona en Gordon Andrews. Zij schrijven urban fantasy verhalen die zich afspelen in een hedendaagse setting en elementen bevatten van mysterie, fantasy en horror. Op de grens is het eerste deel van een serie.

“Ze werden aangevallen. De angst zat als een harde ijsklomp in haar borst. Waar zou dit eindigen? Wat wilden die schepsels? Ze had geen antwoorden.”

De twee auteurs hebben een aangename schrijfstijl. Het verhaal wordt heel beeldend gebracht, waardoor het zich als een film in mijn hoofd afspeelde tijdens het lezen. In eerste instantie leidt Rose een rustig leven waarbij haar enige zorgen van financiële aard zijn. Langzaam verdwijnen die zorgen naar de achtergrond door een invasie aan kwaad. Iedereen moet zijn (magische) krachten bundelen om het land te verdedigen.

“Twee weken geleden was het leven de normale sleur, maar van de ene op de andere dag was haar stabiele wereld de plek geworden waar demonische schepsels op kleine jongens joegen om ze op te eten en moest de man van wie ze hield kiezen tussen zijn eigen overleven en het leven van zijn beste vriend.”

Op de grens heeft flink wat leuke personages. Naast alle actie en avontuur wordt er ook aandacht besteed aan de ontwikkeling van de karakters. Tijdens het lezen sloot ik Rose en Declan, maar ook George en Jack in mijn hart. Dit boek behandelt flink wat onderwerpen die cliché zijn voor dit soort verhalen, maar Ilona Andrews is er goed in geslaagd om met een vernieuwend en aantrekkelijk verhaal te komen.

Op de grens is een avonturistisch, spannend en romantisch verhaal wat je van het begin tot het eind meeneemt op een magische reis. Dit eerste boek doet mij heel erg uitkijken naar het volgende deel van De Grens-serie – Tussen twee vuren – wat dit najaar verschijnt.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Op de grens (De Grens-serie 1)
Auteur: Ilona Andrews
Genre: Urban Fantasy
Uitgeverij: De Fontein
Datum: mei 2016
ISBN: 9789026139895
Pagina’s: 368

2 gedachten over “Ilona Andrews – Op de grens ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s