SPLINTERS: Jasper Polane – Het oog van de krokodil ☆☆☆☆

het oog van de krokodil

Edison is afgereisd naar een parallelle wereld van haar stad Otrostaadt. Daar aangekomen wordt ze achterna gezeten door een aantal jagers en uiteindelijk gevangengenomen.

Remi is een jager. Zijn taak is om vrouwen te vangen die de jachtmeester kan verkopen als slavin. Vanaf het moment dat hij zijn oog heeft laten vallen op de vreemde verschijning van Edison is hij geïntrigeerd door haar. Zij ziet er anders uit met haar gele (blonde) haar en haar witte huid.

Edison wordt in een gevangenis gezet, waar Remi zich stiekem wat ontfermt over haar. Samen met alle andere gevangen krijgt ze de kans om zich vrij te kopen. Althans dat is wat de jachtmeester iedere gevangene voorhoudt. Zij worden geacht te parelduiken in een rivier. Degene die met een krokodillenoog – een hele kleine parel – terug weet te komen wordt vrijgelaten. Nog nooit is er zo’n parel gevonden en velen beschouwen het als een fabel.

Remi bevindt zich in tweestrijd, hij wil Edison helpen, maar voelt dat zijn stamleden zich tegen hem keren. Ook Edison is op meerdere vlakken in gevaar. Beiden moeten strijden voor hun leven.

Jasper Polane (1973) is schrijver, regisseur en oprichter van uitgeverij Quasis. Het eerste deel van De Onzichtbare MaalstroomLege steden – werd genomineerd voor de Hebban Award. Het oog van de krokodil speelt zich af tussen het tweede deel – Vorstin van de kou –  en het derde deel – Wolvinnen van Otrostaadt – van de serie. Dit korte verhaal is prima te lezen zonder dat je eerst de andere boeken leest. Deze Splinter kan gezien worden als proloog op Wolvinnen van Otrostaadt.

Edison is het enige personage die we al kennen van de eerste twee delen van De Onzichtbare Maalstroom. Verder bestaat dit korte verhaal uit nieuwe personages en een nieuwe wereld. Jasper Polane weet de bekende sfeer van spanning te creëren zoals we van hem gewend zijn.

‘Kan ik me vrijkopen? Als ik parels vind, kan ik dan mijn vrijheid terugwinnen?’ ‘Alleen als je een krokodillenoog vindt, antwoordde Remi. ‘Gewone parels zijn niet genoeg.’

Edison weet van te voren niet waar ze zal belanden als ze weer naar een andere dimensie afreist. Dit keer brengt haar dat in nog grotere problemen, maar ze heeft een missie te volbrengen. Haar zoektocht naar dubbelaars brengt de grootste gevaren met zich mee, maar gelukkig is het een taaie tante.

Het oog van de krokodil is een avontuurlijk verhaal met de bekende elementen van reizen tussen parallelle werelden en een hoop actie zoals we dat gewend zijn van De Onzichtbare Maalstroom. Met deze Splinter, wat een fijn tussendoortje is, zit ik gelijk weer in de sfeer waar ik zo van hou bij de boeken van Jasper Polane. Dit doet me nog meer uitkijken naar Wolvinnen van Otrostaadt die in juni van dit jaar zal uitkomen.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Het oog van de krokodil
Auteur: Jasper Polane
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Quasis
Datum: april 2016
ISBN: 9789492099099
Pagina’s: 38

 

Klik op de link voor mijn recensie van het tweede deel van De Onzichtbare Maalstroom:

Jasper Polane – Vorstin van de Kou *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s