Claudia Gray – Duizend stukjes van jou ☆☆☆☆

duizend stukjes van jou

Marguerite Caine is de dochter van twee vooraanstaande wetenschappers. Haar moeder heeft ontdekt dat reizen tussen parallelle dimensies mogelijk is, wat natuurlijk een hele belangrijke ontdekking is, maar ook gevaren met zich mee kan brengen. Alles bevindt zich nog in de beginfase. Om het reizen mogelijk te maken hebben haar ouders de Vuurvogel uitgevonden. Een complex apparaatje wat je bij je moet dragen tijdens het reizen.

Het noodlot slaat toe als de vader van Marguerite vermoord wordt. Alle verdenking gaat uit naar Paul, één van hun onderzoeksassistenten. Hij is kort na de moord gevlucht naar een andere dimensie met de enige werkende Vuurvogel.

Theo is een van de andere onderzoeksassistenten en laat aan Marguerite zien dat hij in het geheim twee andere Vuurvogels werkend heeft weten te krijgen. Zij twijfelt geen moment en besluit om achter Paul aan te gaan met Theo in haar kielzog. In iedere dimensie lukt het haar om Paul op te sporen, maar ze begint er steeds meer aan te twijfelen dat hij de dader is.

Het reizen wordt steeds gevaarlijker en de dreiging steeds groter. De vijand kan wel eens uit onverwachte hoek komen en machtiger zijn dan gedacht.

Claudia Gray (1970) is het pseudoniem van Amy Vincent. Zij is een Amerikaanse Young Adult-auteur. Eerder werkte zij als dj, advocaat, journalist en serveerster. Maar schrijven is waar haar hart ligt. In haar eigen land is zij enorm populair geworden door de Evernight-serie, maar deze is nooit vertaald naar het Nederlands. Duizend stukjes van jou is het eerste deel van de Vuurvogel-serie. In augustus van dit jaar komt het volgende deel – Tienduizend hemels boven jou – uit.

Duizend stukjes van jou is een boek van mij heel erg heeft weten te boeien. Ik heb echt van het verhaal genoten en kijk uit naar het vervolg. Claudia Grey heeft een hele fijne, makkelijk te volgen en toegankelijke schrijfstijl, met als resultaat een spannend en vlot te lezen verhaal. Het boek is gelabeld als Young Adult, maar is absoluut ook aantrekkelijk voor volwassenen die van het genre houden.

Er zijn niet veel personages in het verhaal. Marguerite, Paul en Theo hebben de hoofdrollen. Voor Marguerite is het reizen door de verschillende dimensies een rollercoaster aan emoties. Mensen die ze in de ene dimensie kwijtraakt, kunnen in een andere dimensie wel weer springlevend zijn. Weliswaar als dezelfde persoon, maar toch ook weer anders. Dit is natuurlijk een grote mindfuck. Wat heeft Claudia Gray dit goed weten over te brengen in dit boek.

Zo nu en dan wordt er teruggeblikt naar het verleden. Dan lezen we meer over de ontwikkelingen tussen Marguerite, Paul en Theo. Want naast alle avonturen die beleefd worden is er ook ruimte voor romantiek. Maar ook dit is allemaal complex en loopt verre van soepel.

Geluk en verdriet, opluchting en teleurstelling, gevoel van veiligheid en gevaar, het wisselt elkaar allemaal in hoog tempo af. Duizend stukjes van jou heeft alles in zich om voor heel wat uurtjes leesplezier te zorgen.

 

Eindoordeel ****

 

Titel: Duizend stukjes van jou (De Vuurvogel-serie 1)

Auteur: Claudia Gray

Genre: Young Adult

Uitgeverij: HarperCollins Young Adult

Datum: januari 2016

ISBN: 9789402705003

Aantal pagina’s: 334

4 gedachten over “Claudia Gray – Duizend stukjes van jou ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s