Lisa Gardner – Tot op de bodem ☆☆☆☆

tot op de bodem

Nicole Frank wordt zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, nadat zij een zwaar auto-ongeluk heeft gehad en met haar auto in een ravijn is beland. De hulpverleners worden met de moeilijke taak belast van de zoektocht naar een jong meisje genaamd Vero. Nicole blijft maar roepen dat het kind Vero gered moet worden.

Wyatt Foster is één van de politieagenten die ter plekke onderzoek doet. Maar als Vero niet gevonden wordt, begint hij te twijfelen aan het verhaal van Nicole. Wyatt duikt dieper in het leven van Nicole en haar man Thomas. Hij schakelt daarbij de hulp in van zijn vriendin Tessa Leoni, een privédetective.

De situatie rondom Nicole neemt steeds vreemdere vormen aan. Het is nu in een half jaar tijd de derde keer dat zij een zware hersenschudding op heeft gelopen en haar herinneringen laten haar flink in de steek. Haar man Thomas werpt zich op als beschermengel, maar is hij wel te vertrouwen? Nicole blijft het maar hebben over Vero, maar haar uitlatingen over dit kind spreken elkaar steeds vaker tegen. De politie staat voor een raadsel.

Aan Wyatt en zijn collega’s de taak om de onderste steen boven te krijgen en alle puzzelstukjes in elkaar te passen. Uiteindelijk leidt de zaak naar een gebeurtenis van dertig jaar terug. Een gebeurtenis met grote gevolgen voor het heden.

Lisa Gardner (1971), een pseudoniem van Lisa Baumgartner, is een Amerikaanse schrijfster. Ze debuteerde in 1998 als thrillerauteur en is een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs ter wereld. In 2012 stond ze met maar liefst drie titels tegelijk in de New York Times-bestsellerlijst. Tot op de bodem is het derde deel van de Tessa Leoni-serie.

Tot op de bodem is voor mij het eerste boek wat ik van de auteur lees. Het is altijd even spannend om niet met het eerste boek van een serie te beginnen. Juist vanwege de ontwikkelingen die de personages doormaken is het een pre om bij het begin te beginnen. En het risico is ook dat er verwijzingen naar het verleden voorbij komen die je ontgaan. Maar ik heb het niet als storend ervaren om dit boek te lezen zonder eerdere leeservaringen.

Er worden in het begin zoveel vraagtekens gecreëerd door Lisa Gardner door haar manier van plotopbouw. Ik ben een ervaren lezer, maar zag lange tijd niet aankomen welke kant het verhaal uit zou gaan. Dat maakt dit boek mede tot een fijne leeservaring. Dit boek scoort hoog op originaliteit door het gekozen thema van geheugenstoornissen en de manier waarop dit verwerkt wordt in het boek.

We lezen Tot op de bodem vanuit verschillende personages. We volgen voornamelijk het verhaal vanuit het perspectief van Nicole Frank. Haar gedachten zijn opgesplitst in ervaringen vanuit het nu en vanuit het verleden en zijn vaak onsamenhangend.

Dit boek is het derde deel van een serie met Tessa Leoni als personage, maar haar rol beslaat maar een klein deel van het verhaal. Dit boek gaat voor 9/10 over Nicole Frank en haar verhaal. Naar het einde toe krijgt Tessa’s rol wat meer aandeel in het geheel.

Tot op de bodem is een originele en spannende thriller. Er zijn veel onverwachte ontwikkelingen en het verhaal is met vaart geschreven.
Het is begrijpelijk dat Lisa Gardner al vele jaren een grote schare fans heeft.

Eindoordeel ****

Auteur: Lisa Gardner
Titel: Tot op de bodem
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Datum: maart 2016
ISBN: 9789023495499
Aantal pagina’s: 429

6 gedachten over “Lisa Gardner – Tot op de bodem ☆☆☆☆

  1. Ik heb uiteraard wel over haar maar nog niks van haar gelezen, net als jij.
    Toevallig heb ik dit boek pas bij geschreven maar mss is het toch beter om met deel 1 te beginnen..?.

  2. Ik kende de serie nog niet, maar het klinkt goed! Ik zou zelf wel bij het eerste deel willen beginnen, denk ik. Vooral de onvoorspelbaarheid spreekt me aan. Ik zet ‘m op mijn (eigenlijk al veel te lange) lijstje 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s