SPLINTERS: Pen Stewart – Opgejaagd ☆☆☆☆

opgejaagd

December 1868, Londen. Scotland Yard-agenten Valentino en James bevinden zich in een afgebrand huis en proberen te achterhalen wat er gebeurd is. In het puin vinden zij een dagboek van ene Willoughby Walsingham. De agenten beginnen met lezen en er wordt een wereld met verschillende wezens geopenbaard, waarvan ze het bestaan niet konden vermoeden.

Willoughby is een sucambi – half vampier en half incubus. Hij en zijn zus Jasmijn zijn zo’n beetje de laatst levenden van hun clan. Zij worden al eeuwen opgejaagd door vampieren en dan met name door Lucinda. Ze moeten continue alert zijn op haar komst. Willoughby houdt van Eleanor, maar dit is erg gecompliceerd, omdat zij mens is. Zijn liefde voor haar lijkt onmogelijk en is op sommige momenten zelfs levensgevaarlijk voor haar.

Tijdens een feest van een vriend van Willoughby wordt de eeuwenoude dreiging werkelijkheid. Lucinda heeft hen gevonden en dit heeft allesverwoestende consequenties.

Pen Stewart is in 1977 geboren in Gent, België. Van kleins af aan schrijft, tekent en schildert zij al. Het schrijfwerk van deze auteur overspant meerdere genres, van fantasy, science fiction, dystopie, steam-punk tot magisch realisme. Kenmerkend voor haar verhalen zijn de maatschappelijke betrokkenheid en toegankelijke, vlotte schrijfstijl. De afgelopen jaren behaalde ze diverse nominaties en prijzen op schrijfwedstrijden. Opgejaagd is het derde korte verhaal van de Splinters-serie.

In Opgejaagd lezen we het verhaal vanuit het perspectief van Willoughby door middel van zijn dagboekaantekeningen. In dit korte verhaal gebeurt veel. De hoofdpersoon heeft op verschillende vlakken strijd te leveren. Hij moet letten op zijn eigen veiligheid en op die van zijn naasten. Zijn zus keurt zijn liefde voor Eleanor niet goed. Zij is maar mens en zal altijd kwetsbaar zijn met hem in de buurt. Maar er is ook innerlijke strijd. Want als hij zichzelf volledig zou laten gaan in de liefde overleeft zij het niet. En dan is er nog de angst voor Lucinda en het continue waakzaam moeten zijn. Genoeg ingrediënten voor een spannend verhaal, met bekende thema’s voor dit soort fantasy, waar de auteur goed in geslaagd is.

Pen Stewart heeft een vlotte en goed te volgen schrijfstijl. Er is één overgang in het verhaal die mij wat te abrupt ging, maar dat is dan ook mijn enige aanmerking op dit boekje. Tijdens het feest is er een confrontatie die verder niet beschreven wordt, maar ineens gewoon voorbij is. Dat had wat subtieler gemogen. Maar verder is Opgejaagd een prettig en vermakelijk fantasyverhaal. Zal de auteur nu weer een langer verhaal in de pen hebben? Ik hoop het.

Eindoordeel ****

Auteur: Pen Stewart
Titel: Opgejaagd
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Quasis
Datum: februari 2016
ISBN: 9789492099068
Aantal pagina’s: 45

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s