M.J. Arlidge – Piep zei de muis ☆☆☆☆

piep zei de muis

Helen Grace werkt als inspecteur bij de politie van Southampton. Zij probeert haar leven weer op te pakken, nadat zij een half jaar geleden iemand heeft moeten doodschieten, wat voor haar erg persoonlijk was. Haar hele leven ligt op straat door alle publiciteit die rondom haar volgde en ze kan maar moeilijk haar draai weer vinden.

In een verlaten pand wordt een gruwelijk toegetakeld lichaam van een man gevonden. Zijn hele romp is opengesneden en zijn hart is verdwenen. Helen Grace en haar team worden belast met het onderzoek. Kort daarop wordt het hart van de man bij zijn vrouw thuis bezorgd. Het is duidelijk dat de moordenaar een gevaarlijk spel speelt en het gemunt heeft op mannen – op het oog nette huisvaders – met een dubbelleven.

Wat het er voor Helen niet makkelijker op maakt is dat het totaal niet klikt met haar nieuwe baas en zij verschillende belangen hebben. En dan is er nog die journaliste die Helen continue in de gaten houdt en alles publiceert wat zij doet.

Helen en haar collega’s bijten zich vast in het onderzoek, maar het vordert maar langzaam. Het moorden gaat door, maar de moordenaar wordt gelukkig steeds slordiger, waardoor hun pakkans vergroot wordt. Maar volgen zij wel het juiste spoor? De tijd dringt.

M.J. Arlidge is een Britse auteur en schrijft al vijftien jaar voor verschillende Britse crimeseries. Momenteel werkt hij aan het scenario voor een nieuwe verfilming van De laatste der Mohikanen voor de BBC. Piep zei de muis is het tweede deel van de Helen Grace-serie.

In het eerste deel van de Helen Grace-serie – Iene miene mutte – werden we als lezer verwend met spannende en gruwelijke scènes die elkaar in hoog tempo opvolgden. De ene na de andere moordsituatie kwam voorbij. In dit tweede deel is de auteur wat minder scheutig met moordpartijen. We komen evengoed aan onze trekken, maar minder frequent. Maar dat maakt het boek niet minder goed. Ook Piep zei de muis is weer een ontzettend goed verhaal, waarvan de opbouw en de afwerking goed gedaan zijn.

M.J. Arlidge besteedt veel aandacht aan zijn personages. In het eerste deel maakten we al kennis met Helen Grace en haar teamgenoten en ook in het vervolg gaan de ontwikkelingen in de levens van de karakters verder. Zowel Helen, als haar collega’s Tony en Charlie kampen met issues in hun privéleven wat zijn uitwerking heeft op hun werk. Erg meeslepend zoals de auteur dit brengt.

Piep zei de muis is een knap geconstrueerde thriller. Het is misschien iets minder spannend en gruwelijk als zijn voorganger, maar de plotopbouw en wendingen in het verhaal zorgen voor flink wat uurtjes leesplezier. M.J. Arlidge schrijft thrillers zoals ze horen te zijn.

 

Eindoordeel ****

 

Auteur: M.J. Arlidge

Titel: Piep zei de muis

Genre: Thriller

Uitgeverij: Boekerij

Datum: januari 2016

ISBN: 9789022575321

Aantal pagina’s: 382

 

2 gedachten over “M.J. Arlidge – Piep zei de muis ☆☆☆☆

  1. Sinds kort heb ik zelf een blogje rond boeken en schrijf ik ook recensies. Zou je het oké vinden als ik een linkje naar deze pagina op Gietjes Boekies en Movies plaats? Ik vind dit immers een goeie recensie en wilde juist zelf iets schrijven over dit boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s