Becca Fitzpatrick – Crescendo (Hush Hush saga 2) ☆☆☆

crescendo

Patch heeft het leven van Nora gered en is nu geen gevallen engel meer. Hij heeft zijn vleugels teruggekregen en is nu haar beschermengel. De twee trekken steeds meer naar elkaar toe, maar van het ene op het andere moment doet Patch geheimzinnig en afstandelijk. Als Nora in de gaten krijgt dat Patch ook tijd doorbrengt met Marcie – een klasgenoot met wie ze al jaren ruzie heeft – is voor haar de maat vol. Ze verbreekt de relatie.

Als er een nieuwe jongen in de stad komt wonen, die Nora nog kent van toen ze vijf waren, wil ze in eerste instantie niks van hem weten, omdat hij aan alle kanten ‘fout’ uitstraalt, maar zij en Scott trekken toch naar elkaar toe. Al is het maar om Patch jaloers te maken. Maar Nora komt erachter dat Scott ook geheimen met zich meedraagt.

Nora is nog steeds erg verdrietig over de moord op haar vader anderhalf jaar geleden. Tot haar schrik gebeuren er nu een aantal vreemde dingen. Nora hoort de stem van haar vader in haar hoofd en denkt hem zelfs te zien lopen. Ook krijgt ze een brief van een onbekende afzender met daarin een ring en de tekst dat de Zwarte Hand haar vader heeft vermoord. Nora merkt dat haar eigen leven ook in gevaar is en vindt steeds meer aanwijzingen dat Patch de Zwarte Hand is.

Nora weet niet meer wie ze wel en niet kan vertrouwen. Wie is de Zwarte Hand? Heeft Patch haar vader vermoord? En wie heeft het op haar gemunt?

Alles is terug te leiden naar een eeuwenoud verbond tussen de gevallen engelen en de Nephilim – die half mens en half engel zijn. Er is een strijd gaande tussen deze twee. Een strijd die binnenkort weleens voorgoed uitgevochten zou kunnen gaan worden. En Nora zit er middenin.

Becca Fitzpatrick (1979) is een Amerikaanse schrijfster die bekend is van de Hush Hush-saga. Crescendo is het tweede boek uit deze serie wat in totaal uit vier delen bestaat. Dit boek is eerder al door een andere uitgeverij uitgebracht onder de naam Dwalen. Nu een aantal jaren later brengt Uitgeverij Moon deze serie opnieuw uit met nieuwe titels en een nieuw uiterlijk.

De eerste helft van Crescendo is wat eentonig. We lezen met name over de dynamiek tussen Nora en Patch. In deel één van de serie leek het er op dat ze nu ongestoord verliefd op elkaar konden zijn. Maar niets is minder waar. Het verhaal begint ermee dat Nora en Patch niet van elkaar af kunnen blijven, maar ineens is dat over. Wat daarop volgt is dat ze keer op keer met elkaar geconfronteerd wat dan resulteert in aantrekken en elkaar weer afstoten door ruzie of negeren. Dit begon mij tegen te staan en geloofde ik op een gegeven moment wel. Ik wilde dat de spannende verhaallijnen zich verder ging ontwikkelen in plaats van alle drama die zich afspeelde tussen de twee.

De tweede helft van het boek heeft daarentegen veel meer pit. Dan krijgen de andere personages ook veel meer ruimte en volgt actie na actie, wat het verhaal veel meer vaart en spanning geeft. Becca Fitzpatrick heeft in dit tweede deel nieuwe personages geïntroduceerd die weer spannende ontwikkelingen met zich meebrengen. Het einde van het boek is een aaneenschakeling van onverwachte wendingen. Natuurlijk had ik mijn vermoedens over welke kant het uit zou gaan. Als je zoveel leest als ik word je niet snel meer verrast, maar ik heb niet alles zien aankomen.

Crescendo is bijna net zo goed als het eerste deel van deze serie. Het is minder, omdat het wat traag op gang komt, maar de tweede helft en vooral het einde zorgt voor veel leesplezier en maakt dit enigszins goed. Er zijn genoeg ontwikkelingen gaande die in het volgende deel weer opgepakt kunnen worden. Er is genoeg stof voor de auteur om vernieuwend te blijven en niet te hoeven herkauwen.

Eindoordeel ***

Auteur: Becca Fitzpatrick
Titel: Crescendo (Hush Hush saga 2)
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Moon
Datum: december 2015
ISBN: 9789048829026
Aantal pagina’s: 373

Klik op de link voor mijn recensie van Hush Hush 1
https://naadspage.wordpress.com/2015/12/30/becca-fitzpatrick-hush-hush-hush-hush-saga-1/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s