Mijn boeken top 10 van 2015

Het afgelopen jaar is voor mij een bijzonder jaar op leesgebied geweest. Lezen neemt een steeds groter deel van mijn leven in. Lezen deed ik altijd wel al veel, maar mijn challenge van honderd boeken die ik dit jaar gelezen heb waren er nooit eerder zo veel. In het recente verleden heb ik een klein jaar gerecenseerd voor Leesfanaten (een site die inmiddels is opgeheven door de beheerder). Maar na een aantal maanden niet recenseren begon het toch weer te kriebelen bij me. Ik vind het leuk om mijn mening met jullie te delen. En aangezien ik veel lees, heb ik ook steeds meer ervaring en weet ik steeds beter wat ik wel en niet goed vind.

In april van dit jaar heb ik besloten mijn recensies te plaatsen op mijn eigen blog. In het begin mailde ik onzeker uitgeverijen voor recensie-exemplaren, maar die onzekerheid bleek niet nodig. Ontzettend gaaf hoeveel uitgeverijen mij een recensie-exemplaar toe willen sturen in ruil voor mijn mening. Mede dankzij de uitgeverijen en de lezers van mijn recensies is dit blog groeiende. Ook in 2016 ga ik verder met veel lezen en veel recenseren. Ik word er blij van!

We worden intussen op social media gebombardeerd met lijstjes uit 2015. En ja….ook ik zal niet achterblijven. Dit jaar heb ik honderd boeken gelezen en nu wil ik met jullie mijn top 10 van 2015 delen. Van lang niet alle boeken uit die top 10 heb ik recensies geschreven. Als dit wel het geval is zet ik de link naar mijn recensie erbij. Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze tien boeken vinden en ook welke boeken jullie zelf graag gelezen hebben het afgelopen jaar.

Op nummer 10

ijskoud

Op nummer 9

gebroken geheugen

Mijn recensie
https://naadspage.wordpress.com/2015/08/18/j-sharpe-jos-weijmer-gebroken-geheugen/

Op nummer 8

de drie

Op nummer 7

schakel

Op nummer 6

zij die mij dood wensen

Op nummer 5

de vermissing

Op nummer 4

ik ben de nacht

Op nummer 3

vuur en as

Mijn recensie
https://naadspage.wordpress.com/2015/11/28/sabaa-tahir-vuur-en-as-1-de-heerschappij-van-de-maskers/

Op nummer 2

de skinner methode

Mijn recensie
https://naadspage.wordpress.com/2015/09/06/bronja-hoffschlag-de-skinner-methode/

En mijn nummer 1 van 2015

passagier 23

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s