Becca Fitzpatrick – Hush Hush (Hush Hush saga 1) ****

hush hush

Nora Grey leidt een redelijk onbezorgd leventje. Ze woont samen met haar moeder op een boerderij in Maine. Samen met haar beste vriendin Vee volgt ze braaf alle lessen op de middelbare school. Er is geen vuiltje aan de lucht. Maar dan krijgt zij een nieuwe biologiepartner. Een jongen die de voorgaande jaren nog niet op hun school zat. Zijn naam is Patch en hij blijkt wel heel veel over Nora en haar leven te weten.

Sinds het overlijden van haar vader heeft Nora altijd het idee dat er iemand is die haar in de gaten houdt, die als het ware over haar waakt. Maar sinds de komst van Patch verandert dat gevoel in zich bespied voelen. Er gebeuren steeds vreemdere dingen, die achteraf niet eens gebeurd lijken te zijn. Vee heeft ondertussen twee jongens ontmoet met wie ze veel omgaat en die ook veel interesse in het leven van Nora lijken te hebben.

Als Nora een ongeluk met de auto krijgt en Vee in elkaar geslagen wordt lijkt dezelfde persoon met bivakmuts hierachter te zitten. Duidelijk iemand met kwade bedoelingen. Nora voelt zich enorm aangetrokken tot Patch, maar vindt hem ook gevaarlijk en durft hem niet te vertrouwen. Maar Patch laat haar beetje bij beetje binnen in zijn leven en verleden. Een leven met diepgaande en gevaarlijke wortels in het verleden. Een verleden waarin een pact werd gesloten die niet verbroken kan worden. Een pact wat de omgang tussen Nora en Patch wel heel moeilijk maakt.

Becca Fitzpatrick (1979) is een Amerikaanse schrijfster. Hush Hush is haar debuut en het eerste deel van een vierluik. De vier delen van de Hush Hush-serie werden eerder al in 2011 en 2013 uitgebracht bij The House of Books onder de namen Drift, Dwalen, Dromen en Dreiging. Uitgeverij Moon brengt deze serie opnieuw op de markt, maar de boeken hebben een geheel nieuw uiterlijk en nieuwe titel gekregen. Alle vier de delen worden in een tijdsbestek van twee maanden uitgebracht.

Voor mij was het nieuw dat deze serie al eerder uit is gebracht bij een andere uitgeverij. Het lijkt alsof Moon veel meer aan publiciteit rond Hush Hush doet en wat mij betreft zijn de covers en de titels er ook op vooruit gegaan ten opzichte van een paar jaar geleden. Als je de korte samenvatting van dit boek leest kan je er niet omheen om ook aan series als Twilight Saga, Vampire Diaries, enz. te denken. En die vergelijking klopt ook zeker na het lezen van dit boek.

Dit soort verhalen hebben allemaal een wat sullige meid en een op het eerste oog gevaarlijke doch aantrekkelijke en beschermende jongen met een duister geheim als hoofdkarakters. Actie en spannende plotwendingen vliegen je om de oren. Er zijn bovennatuurlijke krachten gaande en ook hier is er weer strijd tussen goed en kwaad. Moeilijk dus voor auteurs om dan toch met een onderscheidend en boeiend verhaal te komen. Maar dit is Becca Fitzpatrick zeker gelukt.

Op originaliteit scoort Hush hush niet eens heel hoog, maar hé…’don’t change a winning team’, dit soort verhalen trekken een groot publiek en dat is niet voor niets. Becca Fitzpatrick brengt ons een heel spannend, actierijk en vlot verhaal, met leuke stoere karakters, en dit bladzijde na bladzijde. Precies wat dit soort boeken tot heerlijk leesvoer maakt. En het goede nieuws is dat we alle vier de delen achter elkaar door kunnen lezen.

Eindoordeel ****

Auteur: Becca Fitzpatrick
Titel: Hush Hush (Hush Hush saga 1)
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Moon
Datum: december 2015
ISBN: 9789048829002
Aantal pagina’s: 360

Een gedachte over “Becca Fitzpatrick – Hush Hush (Hush Hush saga 1) ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s