Latoya Moirae – De slang in het paradijs ***

de slang in het paradij

De 23-jarige Max en 18-jarige Juliëtte zijn broer en zus en wonen nog bij hun ouders in Den Haag. Zij hebben een hele hechte band en doen alles samen. Sommige mensen in hun omgeving vinden het maar raar dat zij zo close zijn en anderen zijn weer jaloers op hun band.

Juliëtte is al heel lang bevriend met Sabine, maar Sabine doet al een tijdje erg vreemd en Juliëtte betrapt haar ook steeds vaker op leugentjes en raar gedrag. Er beginnen scheurtjes in hun vriendschap te komen.

In hun woonplaats Den Haag worden er steeds meer kattenlijkjes gevonden. Op meer plekken zijn er vreemde dingen aan de hand die al snel gelinkt worden aan een Satanssekte. Een sekte met leden door het hele land.

Als Max en Juliëtte op familievakantie zijn in Zeeland en er ook daar aanwijzingen van een sekte te zien zijn gaan ze op onderzoek uit. Samen met een vriend die daar ook op vakantie is, komen ze oog in oog te staan met leden van de sekte die bezig zijn met een zwarte mis. Ze moeten rennen voor hun leven en Max en Juliëtte weten ternauwernood te ontsnappen.

Eenmaal thuis gaan Max en Juliëtte verder op onderzoek naar wie er bij de sekte horen. Maar dan komt alles wel heel dichtbij en de dreiging wordt steeds groter. En ondertussen neemt de relatie tussen broer en zus vormen aan die eigenlijk niet kunnen.

Latoya Moirae (synoniem voor Meuris) is afgestudeerd als vertaler en op dit moment fulltime werkzaam als freelancevertaler vanuit het Engels en Duits. Schrijven is haar allergrootste passie. Ze begon al te schrijven toen ze op de basisschool zat en op haar zestiende voltooide ze haar eerste “echte” romannetje. Daarnaast tekent en schildert ze heel graag (met name Japanse Anime en mooie landschappen) en is ze een sportliefhebber.

De flaptekst van ‘De slang in het paradijs’ deed het voorkomen alsof dit een spannend boek zou worden over Satanaanbidders, sektes en moord. In dat opzicht is die verwachting bijna niet uitgekomen. De spannende scènes zijn op een hand uit te tellen. De relatie tussen broer en zus wordt daarentegen tot in detail beschreven. Eigenlijk is dit waar het boek met name over gaat. Max en Juliëtte groeien steeds meer naar elkaar toe als liefdespaar wat taboe is als je broer en zus bent. De ontwikkeling hiervan neemt 80% van het verhaal in.

Pas na 150 bladzijdes gebeurde er iets wat in de buurt van spannend kwam. In de laatste fase van het verhaal kreeg Latoya Moirae wel de smaak te pakken en zorgde zij voor een spannende clash tussen goed en kwaad. Wat mij betreft had de verhouding 80%-20% andersom mogen zijn. Meer spanning en minder broer-zus ontwikkelingen.

De slang in het paradijs’ is wel een makkelijk lezend verhaal wat met name jongvolwassenen zal aanspreken door de vlotte schrijfstijl, simpel taalgebruik en de jonge personages. Er wordt heel veel aandacht besteedt aan de relatie tussen broer en zus, wat een gedurfde en originele invalshoek is.

Eindoordeel ***

Auteur: Latoya Moirae
Titel: De slang in het paradijs
Genre: Thriller
Uitgeverij: Zilverspoor
Datum: augustus 2015
ISBN: 9789463080101
Aantal pagina’s: 405

Een gedachte over “Latoya Moirae – De slang in het paradijs ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s