Taylor Stevens – De onschuldige ****

de onschuldige

Vanessa ‘Michael’ Munroe is informationist. Zij handelt in informatie en weet mensen op te sporen waar anderen faalden.

Logan en Munroe zijn vrienden van elkaar. Zij delen samen een getraumatiseerde jeugd en kennen elkaar al heel wat jaren.
Logan vraagt aan Munroe om hem te helpen Hannah te vinden. Hannah is de dochter van een vriendin van Logan die acht jaar geleden is ontvoerd door een lid van de sekte ‘de Uitverkorenen van God’.

Al jarenlang proberen Hanna’s familie en justitie haar verblijfsplaats te vinden, maar omdat de sekteleden haar elke keer verplaatsen is zij onvindbaar. Maar inmiddels zijn er aanwijzingen dat zij zich in Argentinië bevindt.

Munroe neemt de klus aan en heeft maar een paar dagen om Hannah te vinden, voor ze weer verplaatst wordt. Logan heeft een aantal mensen erbij gehaald om te helpen. Bradford is een oude bekende die Munroe heeft leren kennen tijdens haar klus in Afrika en die zij blind vertrouwt.

Ze krijgen ook hulp van twee ex-leden van de sekte, die allebei hun eigen redenen hebben om de verblijfsplaats van de sekteleden te vinden. Munroe werkt het liefste alleen, maar komt er niet onderuit om Bradford haar te laten helpen. De andere drie probeert zij op een afstand te houden.

De tijd dringt en Munroe moet in de sekte zien te infiltreren om bij Hannah te kunnen komen en haar uit het land te krijgen.

Taylor Stevens is geboren in New York en groeide zelf op in een sekte. Ze bracht haar jeugd door in bijna vijfentwintig landen. Vanaf haar twaalfde kreeg ze geen onderwijs meer. Toen ze de twintig gepasseerd was heeft zij de sekte verlaten en is haar eigen weg gegaan.
De onschuldige is het tweede deel van de Vanessa ‘Michael’ Munroe-serie. Van het eerste deel – De informationist – zijn de filmrechten al verkocht.

In dit tweede deel van de serie heeft Taylor Stevens een verhaal rondom een sekte geschreven. Dat de auteur zelf in een sekte is opgegroeid bleef tijdens het lezen continue in mijn achterhoofd. Wat blijft dat toch altijd een heftig onderwerp om over te lezen.

In het eerste boek met Munroe leerde we haar al kennen als een heel sterk en stoer, maar ook beschadigd personage. In De onschuldige wordt dit alleen maar weer bevestigd. Getekend door heftige gebeurtenissen uit haar verleden kampt ze met nachtmerries die haar langzaamaan opbreken. Zij is een getrainde professional, die het moorden niet schuwt – er zelfs een rush van krijgt – en het niet nauw neemt met de wet als het niet anders kan. Door jaren van training is zij klaargestoomd voor iedere dreigende situatie. Het lijkt wel alsof zij alles kan.

Maar anderzijds zien we ook haar kwetsbare kant, haar menselijke kant. Ze wordt geteisterd door nachtmerries en vindt het moeilijk om mensen te vertrouwen en dichtbij te laten komen. Bradford is de enige die zij letterlijk en figuurlijk heel dichtbij laat komen. Maar ook haar relatie met Logan is haar veel waard. Als zij een klus heeft bijt zij zich er volledig in vast en ook voor Hannah is ze bereid heel ver te gaan.

De auteur heeft een hele fijne schrijfstijl wat gekenmerkt wordt door een vlotte pen, veel actie en dieper ingaan op (het verleden van) de hoofdpersonages. Om er even een cliché in te gooien….zij schrijft ware pageturners.

De onschuldige is weer een actiethriller waar menig lezershart sneller van zal gaan kloppen. En deze serie gaat wat mij betreft over het gaafste vrouwelijke personage in jaren. Munroe is een heldin!

Eindoordeel ****

Auteur: Taylor Stevens
Titel: De onschuldige
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Datum: oktober 2015
ISBN: 9789022575833
Aantal pagina’s: 349

Mijn recensie van het eerste deel met Munroe, De informationist:
https://naadspage.wordpress.com/2014/02/09/taylor-stevens-de-informationist/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s