SPLINTERS: Likaiar – Een laatste dag *****

cover_eenlaatstedag (1)

Kol is een bijzondere man. Hij bezit de gave om de doden weer tot leven te wekken. Of het lukt is afhankelijk van een aantal factoren. De dood moet net ingetreden zijn en er moet sprake zijn van een laatste onvervulde wens.

Als de onbetrouwbare Deln een beroep doet op de kunsten van Kol gaat er iets mis in het proces. Het lukt Kol niet om degene die zojuist vermoord is weer tot leven te brengen. In plaats daarvan heeft hij de ziel van een zesjarig meisje terug in haar lichaam gebracht die zich bij zijn winkel bevond.

Deln laat het hier niet bij zitten en wil zijn geld terug.

Kol geeft het meisje de naam Simi en vangt haar op in zijn huis. Maar voordat haar ziel met haar lichaam zal vergaan, het lot wat ieder tot leven gewekt wezen uiteindelijk ondergaat, moet hij uit zien te vinden wat haar laatste onvervulde wens is. De tijd dringt.

De Leidse auteur Likaiar (1989) schrijft al sinds ze een klein meisje is. Een laatste dag is haar debuut. De auteur zegt daarover: “Dat is best spannend. Mijn verhaal moet de Splinters inleiden en iedereen enthousiast maken. Daarnaast wil ik ook gewoon een goed verhaal neerzetten, omdat het mijn eerste verhaal is en ik wil dat iedereen ook enthousiast wordt over mij”

Een laatste dag is een heel mooi, aandoenlijk en zelfs een heel klein beetje spannend kort verhaal. De personages Kol en Simi dragen het verhaal. In eerste instantie lijkt het er op dat Kol de redder is van Simi. Maar andersom blijkt dit net zo goed het geval te zijn. Het verhaal heeft een mooi moraal.

Het schrijven van korte verhalen is een kunst apart. Als auteur heb je maar weinig bladzijdes om een degelijk begin, middenstuk en einde te creëren. Dat moet dus gelijk aanspreken, zonder aarzelen. Dit is Likaiar bijzonder goed gelukt.

De auteur heeft het bij mij voor elkaar weten te krijgen om in de weinige bladzijden die er zijn kippenvel van ontroering op te roepen.
Nou Likaiar….enthousiast ben ik hoor.

Plot *****
Originaliteit *****
Leesplezier *****
Schrijfstijl *****

Eindoordeel *****

Auteur: Likaiar
Titel: Een laatste dag
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Quasis Uitgevers
ISBN: 9789492099044
Aantal pagina’s: 40
Winkelprijs: €5,95

Vanaf januari 2016 zullen meer delen in deze Splinters-reeks verschijnen: mooie, spannende en ontroerende verhalen in de genres fantasy, sciencefiction, horror en Young Adult.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s