David Hewson – Het verkeerde meisje ***

het verkeerde meisje

Tijdens de grote intocht van Sinterklaas in hartje Amsterdam wordt er een granaat tot ontploffing gebracht. Tijdens de chaos die ontstaat wordt er een blond meisje met een roze jas ontvoerd.

Pieter Vos en Laura Bakker hebben dienst die dag. Zij storten zich gelijk op de ontvoering van het meisje. Al snel wordt duidelijk dat het verkeerde kind is ontvoerd. Het eigenlijke doelwit blijkt Saskia Kuyper te zijn, de kleindochter van een omstreden Nederlandse militair. Per ongeluk is Natalya Bublik meegenomen, een meisje met dezelfde uiterlijke kenmerken.

Hanna Bublik is een vluchteling uit Georgië. Haar man is overleden en zij woont met haar dochter in Amsterdam. Hanna verdient haar geld als raamprostituee, wat net aan rondkomen is. Als haar dochter ontvoerd wordt en er ook nog eens een flink losgeldbedrag gevraagd wordt, moet zij lijdzaam toezien hoe de politie maar weinig vordert met het onderzoek. Zij besluit het heft in eigen handen te nemen. Maar de prijs die zij daarvoor moet betalen is heel hoog.

De agenten van de AIVD hijgen Vos en Bakker in hun nek en beperken de mogelijkheden voor het onderzoeken van de zaak. Maar zo eigengereid als zij zijn zetten ze alles op alles om Natalya te redden, op hun eigen manier.

David Hewson was journalist en werkte voor The Sunday Times, The Times en The Independent. Hij heeft inmiddels een vijftiental thrillers op zijn naam staan, waaronder de succesvolle reeks met Nic Costa in de hoofdrol. Samen met een Deense scenarioschrijver werkte hij aan de boeken gebaseerd op de tv-serie The Killing. Het verkeerde meisje is het tweede deel van de Pieter Vos-serie, wat zich afspeelt in Amsterdam.

Dit boek heeft verschillende verhaallijnen. Het wordt vanuit verschillende personages verteld. Dit geeft een breed perspectief op alles wat er gebeurt. Zoals we van de auteur mogen verwachten heeft ook dit boek weer een degelijk opgebouwd plot. Maar waar in het eerste deel van deze serie flink wat verdieping van de personages plaatsvindt, mist dat in Het verkeerde meisje. Vos en Bakker leren we niet beter kennen.

David Hewson is een goede verhalenverteller, dat heeft hij in het verleden al bewezen. Liefhebbers van deze auteur zullen een aantal prima leesuurtjes hebben met dit verhaal. Echt spannende plotwendingen blijven achterwege. Veel personages hebben een dubbele agenda, maar ook dit is wat voorspelbaar.

Het verkeerde meisje is een vermakelijk verhaal, soepel geschreven en goed te volgen, maar is wat langdradig en weinig vernieuwend.
Niet het beste werk van de auteur.

Plot ***
Originaliteit ***
Leesplezier ***
Schrijfstijl ***

Eindoordeel ***

Auteur: David Hewson
Titel: Het verkeerde meisje
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789022569115
Aantal pagina’s: 368

Klik op de link voor mijn recensie van het eerste deel van de Pieter Vos-serie:
https://naadspage.wordpress.com/2014/06/29/david-hewson-poppenhuis/

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar.

Een gedachte over “David Hewson – Het verkeerde meisje ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s