Bronja Hoffschlag – De Skinner methode *****

de skinner methode

De Nederlandse architect Misha Larsen is veroordeeld voor doodslag en zit zijn straf uit in een Amerikaanse gevangenis. Maar wat weinig mensen weten is dat dit allemaal deel uitmaakt van een groter plan wat hij in gedachten heeft. Misha is uit op wraak en zijn laatste doelwit bevindt zich in deze gevangenis.

Om zijn laatste wraakactie te kunnen realiseren is Misha gedwongen een pact te sluiten met de beruchte seriemoordenaar Donald Skinner. Een afspraak die twee kanten uit zal werken. En Misha is niet de enige met een dubbele agenda.

Ondertussen krijgt Misha buiten de gevangenismuren hulp bij zijn plan van het trio Lennart, Maren en Colin. Lennart is de oudere broer van Misha en is voor zijn gevoel tekort geschoten in de opvoeding van zijn broertje, nadat hun ouders bij een ongeluk om het leven zijn gekomen. Lennart duikt dieper in het leven van Donald Skinner en ontdekt meer en meer heftige gebeurtenissen.

Joel Doherty is een aan drugs verslaafde jongen die na een aantal jaren clean te zijn geweest, weer terugvalt in zijn oude gedragingen. Dit wordt getriggerd, doordat een aantal kennissen van hem verdwenen en vermoord zijn. Gebeurtenissen die hem sterk doen denken aan zijn eigen ontsnapping aan een seriemoordenaar.

Bronja Hoffschlag (1981) schrijft al vanaf haar veertiende, maar maakte zelden iets af en had niet de ambitie om te gaan publiceren. Ze vond het leuk om te experimenteren met perspectieven, stijl en opbouw. Bronja heeft inmiddels helemaal haar eigen stijl gevonden en heeft als self-publisher haar eigen boeken uitgebracht.

De Skinner methode is het tweede deel van de Project X trilogie. In 2013 verscheen het eerste deel De dode kamer, waarmee Bronja in 2014 de Hebban/Crimezone Debuutprijs won.

In dit tweede deel gaan we verder waar het eerste boek ophield. Misha is druk bezig met het uitvoeren van zijn wraakplannen. Op de achtergrond wordt hij geholpen door een select gezelschap. Wat nieuw is in dit tweede deel is de verhaallijn met Joel erin. Als lezer krijgen we nu twee spannende verhaallijnen voorgeschoteld die steeds meer verweven raken met elkaar.

Het verhaal wordt beschreven vanuit verschillende personages en gaat flink de diepte in. Dit geeft een heel goed beeld hoe een ieder alles beleeft. Het boek is opgedeeld in meerdere delen. Elk deel wordt vanuit één personage beschreven. De hoofdstukken zijn duidelijk afgebakend door datums en verspringen van heden, naar verleden en weer terug.

Bronja Hoffschlag heeft zoveel oog voor detail en er zijn zoveel verschillende grotere en kleinere lijnen die op sublieme wijze een kloppend geheel vormen. Het is in één woord geniaal te noemen hoe de auteur alles opbouwt en iedere bladzijde van zo’n dik boek boeiend weet te maken.

De Skinner methode is een geweldige leeservaring, echt genieten pur sang. Het is wel aan te raden om te beginnen bij het eerste deel van deze trilogie. Niet alleen omdat je als lezer anders teveel mist bij het lezen van deel twee, maar nog meer omdat de twee delen bij elkaar voor zo’n 1300 bladzijdes puur leesgenot zorgen! Dat mag niemand missen… En nu nog proberen geduld te houden, want deel drie is in de maak, maar zeker nog niet af.

Plot *****
Originaliteit *****
Leesplezier *****
Schrijfstijl *****

Eindoordeel *****

Auteur: Bronja Hoffschlag
Titel: De Skinner methode
Genre: Thriller
Uitgeverij: Agemo
ISBN: 9789082137040
Aantal pagina’s: 582

5 gedachten over “Bronja Hoffschlag – De Skinner methode *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s