J. Sharpe & Jos Weijmer – Gebroken geheugen *****

Gebroken geheugen

Tim Hall is na jaren in de gevangenis te hebben gezeten weer op vrije voeten. Na een zwaar teleurstellend bezoek aan zijn vader, met wie hij een moeizame relatie heeft, neemt hij het vliegtuig terug naar huis. Hij valt in slaap en wordt pas weer wakker als het vliegtuig aan de grond staat.

Tot zijn verbazing is het zowel binnen als buiten donker en is er in eerste instantie geen mens meer te bekennen in het vliegtuig. De bizarre situatie in zich opnemend ontdekt hij verderop in het vliegtuig een klein meisje, Ella genaamd. Maar wat nog wel het meest onwerkelijk is is dat Tim niet in zijn eigen lichaam blijkt te zitten. Hij is zwart, maar heeft nu het lichaam van een blanke. Zowel Tim als Ella hebben geen idee wat er aan de hand is. Ella kan zich alleen haar naam herinneren en Tim heeft alleen herinneringen tot aan het instappen.

Tim en Ella weten met moeite uit het vliegtuig te komen en lopen richting een dorpje verderop. Al snel wordt duidelijk dat er hele vreemde dingen gaande zijn. De mensen daar hebben het erover dat ze allemaal dood zijn en dat dit het hiernamaals is, een tussenstop naar het definitief dood zijn. Tim begint een zoektocht naar de waarheid met gevaar voor zijn eigen toekomst.

J. Sharpe is het pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986). Hij is een Nederlandse schrijver van fantasy, thriller- en mysterieromans. Zijn werk wordt wel eens vergeleken met dat van Stephen King en Dean Koontz.

Jos Weijmer (1967-2015) was een Nederlandse illustrator, schrijver en uitgever. In 2012 richtte hij uitgeverij Zilverspoor op. In april van dit jaar is Weijmer geheel onverwachts overleden. Op dat moment waren Joris en Jos met Gebroken geheugen bezig met de laatste fase van het schrijfproces.

Gebroken geheugen is een aaneenschakeling van allemaal onwerkelijke, onvoorspelbare en spannende situaties. Als lezer zie je geen moment aankomen wat er nou weer te gebeuren staat. J. Sharpe en Jos Weijmer bezitten een flinke dosis fantasie om met zo’n origineel en verrassend verhaal te komen. De schrijfstijl van de heren is erg prettig. Korte hoofdstukken volgen elkaar snel op. Als lezer denk je continue “hoe kan dit?”.

Het verhaal is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel beschrijft hoe Tim en Ella wakker worden en in het dorp aankomen en hoe Tim op zoek is naar antwoorden. Het tweede deel maakt een sprong van 87 jaar in de tijd. Inmiddels zijn er al heel wat vragen beantwoord, maar zijn er minstens net zoveel bijgekomen. De wereld zoals wij dat kennen is in gevaar. Aan Tim en zijn naasten om hier wat aan te doen.

Gebroken geheugen neemt je als lezer mee in een bizar, pakkend en origineel verhaal, zoals beschreven op de voorkant van het boek. Maar daar is zeker nog meer aan toe te voegen. Tim Hall beschrijft zijn situatie zelf met de woorden: “het is een grote vicieuze mindfuck”. Nou daar kan iedere lezer zich alleen maar bij aansluiten. Voor fantasythriller/sci-fi-liefhebbers is dit een boek wat je moét lezen! Deze twee auteurs van eigen bodem hebben een boek geschreven wat zich kan meten aan het werk van internationale bestsellerauteurs.

Eén tip….blijf lezen tot aan de allerlaatste bladzijde van het boek.

Plot *****
Originaliteit *****
Leesplezier *****
Schrijfstijl *****

Eindoordeel *****

Auteur: J. Sharpe & Jos Weijmer
Titel: Gebroken geheugen
Genre: Thriller / Fantasy
Uitgeverij: Zilverspoor
ISBN: 9789463080118
Aantal pagina’s: 320

4 gedachten over “J. Sharpe & Jos Weijmer – Gebroken geheugen *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s