Rick Yancey – De oneindige zee ****

De oneindige zee

Aliens hebben het voorzien op ons planeet. Na een voorbereiding van duizenden jaren is nu, na vier golven, 99% van de bevolking uitgeroeid. De vijfde golf, die voor totale uitroeiing moet zorgen, is volop gaande.

Cassie, Ben en de rest van de groep wisten te ontsnappen aan de aliens en houden zich schuil in een oud hotel. Sommigen zijn gewond uit de strijd gekomen. Maar deze plek is niet veilig genoeg. Er ontstaat tweestrijd in de groep. Blijven of weggaan?

Evan Walker, half mens- half alien, heeft Cassie beloofd haar te komen halen. Maar kon hij wel op tijd wegkomen voordat de legerbasis ontplofte? De groep besluit om nog heel even te wachten op Evan, voordat ze verder trekken.

Pepper gaat er ondertussen alvast op uit om naar een nieuwe schuilplaats te zoeken. Maar zij weet niet dat een van jongste telgen van de groep haar achtervolgt. Als de vijand hun op het spoor komt staat Pepper voor een moeilijke keuze.

Alexander Vosch is de opperbevelhebber van de aliens. Hij leidt de genocide die gaande is. De jongste kinderen worden door de aliens geïnfiltreerd met een CO2-gevoelige bom. De ultieme manier om nog levende mensen op te sporen, aangezien hun adem de bom triggert. Vosch wil koste wat kost Evan vinden en schuwt daarbij niks en niemand.

Rick Yancey (1962) is een Amerikaanse thriller- en sciencefictionauteur van boeken voor young adults en volwassenen.
De oneindige zee is het tweede deel van een trilogie over een alien-invasie. Deze boeken zullen ook als film verschijnen.

Ook dit tweede deel zit weer boordevol spannende acties en ontwikkelingen. Het verhaal bestaat uit twee delen. Boek 1 vertelt over Cassie en de rest van de groep en hun vlucht. Boek 2 vertelt over Vosch en zijn bedoelingen. Het begin van het verhaal komt iets moeilijk op gang. We lezen voornamelijk over de onderlinge strijd tussen de groepsleden. Een aantal zijn gewond, er is chaos ontstaan en de aliens zijn nog steeds op zoek naar hen, waardoor de druk opgevoerd wordt. Maar naarmate het boek vordert komt er steeds meer vaart in het verhaal.

Rick Yancey heeft veel aandacht besteed aan de personages. In dit boek lezen we meer over het verleden van een aantal jongeren. Dit geeft het verhaal en de keuzes die er gemaakt worden nog meer betekenis.

De aliens in het verhaal zien er uit als mens. Uiteindelijk kampen zij soms met dezelfde dilemma’s en keuzes die mensen hebben. Net als zijn voorganger wordt het hele alien-verhaal ook in dit boek heel verfijnd gebracht.

In De oneindige zee draait het om vertrouwen, risico’s bepalen, vriendschap, rivaliteit en zelfopoffering. Lukt het de jongeren om de aliens te slim af te zijn? Op naar het laatste deel van deze trilogie om daar het antwoord op te krijgen.

Plot *****
Originaliteit ****
Leesplezier ****
Schrijfstijl ****

Eindoordeel ****

Auteur: Rick Yancey
Titel: De oneindige zee
Genre: sciencefiction / young adult
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 9789400505469
Aantal pagina’s: 294

Met dank aan A.W. Bruna voor het recensie-exemplaar!

Lees ook mijn recensie van het eerste deel in deze trilogie.
De vijfde golf
https://naadspage.wordpress.com/2013/10/25/de-vijfde-golf-rick-yancey/

2 gedachten over “Rick Yancey – De oneindige zee ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s