Jasper Polane – Vorstin van de Kou *****

Vorstin van de kou

‘Vorstin van de Kou’ begint daar waar het vorige deel ophield. De stad Otrostaadt blijkt in vele parallelle werelden te bestaan.
Gevaarlijke schimmen en machten bedreigen de verschillende werelden. Ergens in een donkere woestijnwereld, waar haat en kou heerst, bevindt zich de Vorstin. Zij wil heersen over alle werelden. De veertienjarige Deira is de sleutel tot de poort naar de andere werelden voor de Vorstin.

Edison en Rune hebben de opdracht om de dubbelganger van Werner Boren op te sporen. Zijn kennis kan voor veel schade zorgen in de wereld. Tijdens hun zoektocht stuiten zij op Deira en weten haar te redden uit de handen van Werner.

Heike Krim heeft afgerekend met haar ex-baas en kwelgeest Konraad Stralbock. Zijn lichaam is dood, maar zijn schim leeft in een andere vorm voort. Heike is de sterkste telepaat van Otrostaadt en wordt daardoor als een bedreiging gezien. Zij probeert uit handen van de inquisitie te blijven die haar voor eigenbelang willen gebruiken. Samen met haar vriendin Odette weet zij te vluchten naar een parallelle wereld en gaan zij de strijd aan met al het kwaad wat er wil heersen.

Heike, Odette, Edison en Rune bundelen hun krachten om Werner te vinden en uit te schakelen, Deira te beschermen en de Vorstin in haar eigen wereld te houden. Maar zijn zij nog wel op tijd? De era van de Vorstin van Kou breekt aan.

Jasper Polane (1973) is schrijver, regisseur en oprichter van Quasis Uitgevers. Als scenarist schreef hij tekenfilmseries voor televisie. Er zijn een aantal kinderboeken van zijn hand verschenen.
‘Vorstin van de Kou’ is het tweede deel in de fantastische cyclus van De Onzichtbare Maalstroom, en vervolg op ‘Lege steden’.

Het verhaal is een aaneenschakeling van spannende ontwikkelingen die zich in verschillende parallelle werelden van Otrostaadt afspelen. Om de werelden enigszins te kunnen scheiden tijdens het lezen heeft het boek voor elke wereld zijn eigen lettertype. Er gebeurt zo ontzettend veel in het verhaal dat je als lezer goed je aandacht erbij moet houden.

Het verhaal leest heel erg filmisch. Het doet enigszins denken aan series als ‘Fringe’ en ‘Sliders’ en soms zelfs aan ‘Lord of the rings’. Maar verder heeft dit verhaal een heel eigen karakter en is uniek.

De schrijfstijl van Jasper Polane kenmerkt zich door korte hoofdstukken, een vlotte pen, elkaar snel afwisselende acties en goed uitgediepte personages. Als fan van fantastische verhalen kan je niet anders dan genieten van dit boek.

Met ‘Vorstin van de Kou’ bewijst de auteur dat goede fantasy van eigen bodem kan komen. Een must-read voor liefhebbers van dit genre. Jasper Polane heeft met De Onzichtbare Maalstroom een serie van internationale allure geschreven.

Plot *****
Originaliteit *****
Leesplezier *****
Schrijfstijl *****

Eindoordeel *****

Auteur: Jasper Polane
Titel: Vorstin van de Kou (De Onzichtbare Maalstroom 2)
Genre: fantasy
Uitgeverij: Quasis Uitgevers
ISBN: 9789492099037
Aantal pagina’s: 312
Winkelprijs: €18,95

Isbn e-book: 9789492099020
Prijs e-book: €8,99

Boektrailer:

Met dank aan Jasper Polane en Quasis Uitgevers voor het recensie-exemplaar.

2 gedachten over “Jasper Polane – Vorstin van de Kou *****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s