Lena Dunham – Not that kind of girl ***

Dunham

‘Levenslessen om (vooral niet) op de volgen’.

Met deze tekst begint het boek en neemt Lena Dunham ons mee op een reis door haar leven. Ze schrijft over haar ontmaagding en andere seksuele ervaringen, hoe ze kampt met haar obsessieve-compulsieve stoornis, over hoe ze al snel een paar kilootjes (te)veel weegt en ieder pondje door het mondje gaat, over haar schooltijd en onzekerheden, over familie en hoe haar zus uit de kast is gekomen, over vriendschap en hoe mensen komen en gaan en over haar carrière, de weg die ze gevolgd heeft om hier te komen.

Lena Dunham (1986) is filmmaker en actrice. Ze is wereldbekend geworden als de bedenker, producer en hoofdrolspeler van de HBO-serie ‘Girls’, waarvoor ze vier Emmy-nominaties kreeg.

‘Not that kind of girl’ is heerlijk boek om te lezen. De auteur heeft een scherpe pen en luchtige manier van schrijven. Op sommige momenten zijn haar verhalen doorspekt met humor, waarbij een harde lach af en toe ontlokt wordt. Haar verhalen worden ondersteund door illustraties van Joana Avillez, die op zichzelf soms al bijzonder grappig zijn.

Het boek leest vlot en heb je zo uit. Het is een verhaal waarbij je heerlijk je verstand op nul kan zetten en verder niet hoeft na te denken.

Degenen die de auteur op Twitter volgen zullen haar humor en scherpe opmerkingen herkennen in het boek. Toch zijn er wat momenten in het verhaal dat Lena Dunham vervalt in mijmeringen en hersenspinsels die voor de lezer lang niet altijd interessant zijn. Daarmee kent dit boek ook een aantal saaie bladzijdes.

‘Not that kind of girl’ is een heerlijke uiteenzetting van grappige, serieuze, onnozele, maar vooral herkenbare situaties die de auteur deelt met ons.

Eindoordeel ***

Auteur: Lena Dunham
Titel: Not that kind of girl
Genre: Roman
1e uitgave: september 2014
Uitgeverij: Meulenhoff
ISBN: 9789029090414
Aantal pagina’s: 302

Met dank aan uitgeverij Meulenhoff voor het recensie-exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s