Brian Freeman – Verdorven ***

Verdorven

Jonathan Stride werkt als rechercheur voor de politie in het stadje Daluth in Minnesota. Zijn dagen verdeelt hij tussen werken en tijd doorbrengen in zijn oude huis op het schiereiland van de stad. Hij kampt nog steeds met het grote verdriet van het overlijden van zijn jeugdliefde en vrouw.

Een jaar geleden is er een tienermeisje van de aardbodem verdwenen. De politie heeft geen enkele aanwijzing wat er met haar gebeurd kan zijn.

Dan verdwijnt ook Rachel. Rachel heeft dezelfde leeftijd en zat op dezelfde middelbare school als het andere meisje. Al snel wordt de stiefvader van Rachel – Graeme Stoner – ervan verdacht meer te weten van de verdwijning. De aanklacht luidt moord, zonder dat er sprake is van een lichaam. Maar de bewijzen zijn overweldigend. De rechtzaak is in volle gang als alles een dramatische wending neemt.

Ondertussen wordt Jonathan verliefd op Andrea, een docente van de school van de meisjes. Maar kan er wel van liefde gesproken worden als je twee gebroken mensen bij elkaar brengt die allebei hun pijnlijke geschiedenis hebben?

Drie jaar later gebeurt er iets in Las Vegas waardoor de hele zaak opengebroken wordt. Voor Jonathan zal alles duidelijk worden, zowel op zakelijk als op persoonlijk gebied…

Brian Freeman (1963) is de auteur van veelgeprezen psychologische thrillers. Zijn boeken zijn wereldwijd vertaald. ‘Verdorven’ won belangrijke thrillerprijzen zoals de Edgar, de Dagger en de Anthony Award.

‘Verdorven’ is het eerste deel van een serie met Jonathan Stride. Met deze rechercheur hebben we weer een interessant personage in de wereld van thrillerseries. Ook hij heeft het nodige meegemaakt waar we ontgetwijfeld in de volgende boeken meer over zullen lezen. In dit eerste boek lezen we al veel over zijn liefdesleven, waarin al het nodige gebeurt in de vier jaar dat het boek zich afspeelt.

Als lezer wordt je een aantal keren op het verkeerde been gezet. De schrijfstijl van Freeman is niet moeilijk. Het verhaal is niet enorm spannend, maar toch behoorlijk vermakelijk. De plotopbouw kakt langzaam wat in op sommige momenten, wat gelukkig dan weer goed gemaakt wordt door een verrassende wending. Al met al zorgt dit eerste deel voor aardig wat uurtjes leesplezier en maakt zeker weten nieuwsgierig naar het volgende deel met Jonathan Stride.

Eindoordeel ***

Plot ***
Spanning ***
Leesplezier ****
Schrijfstijl ****
Originaliteit ***
Psychologie ***

Auteur: Brian Freeman
Titel: Verdorven
Genre: Thriller
1e uitgave: september 2005
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 9789051089608
Aantal pagina’s: 363

Een gedachte over “Brian Freeman – Verdorven ***

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s