Kami Garcia – Onbreekbaar (Het Legioen 1) ****

Onbreekbaar

Na een avondje uit komt de zeventienjarige Kennedy Waters thuis en treft haar moeder dood aan in haar slaapkamer. Er wordt gezegd dat haar moeder is gestorven aan een hartaanval. Tijdens de laatste nacht in haar ouderlijk huis wordt Kennedy bijna vermoord. Ze wordt op het nippertje gered door de tweelingbroers Lukas en Jared Lockhart. Wat zij haar vertellen gaat haar verstand te boven. Haar moeder is vermoord door een wraakgeest en Kennedy zou de volgende zijn geweest als de broers niet op tijd daar waren.

Lukas en Jared nemen Kennedy mee naar hun schuilplaats waar ze ook Priest en Alara ontmoet. Volgens de vier anderen is Kennedy het vijfde lid van de groep. Met zijn vijfen vormen zij Het Legioen, een club van geestenjagers. Al honderden jaren wordt er gevochten tegen demonen en geesten. De demon Andras is honderden jaren geleden bevrijd door de voorouders van de groep. Sinds die tijd is er een hevige strijd gaande om Andras weer te vangen. Andras heeft recent alle vijf de leden kunnen vermoorden, waaronder Kennedy’s moeder. De vijf jongeren zijn nu automatisch de opvolgers en moeten als kersverse Legioeners het gevecht aangaan tegen de kwade geesten.

Samen volgen ze de aanwijzingen op uit de dagboeken van hun (voor)ouders. Wat volgt is een avontuur vol confrontaties met geesten en levensbedreigende situaties. Maar is Kennedy echt wel het vijfde lid? En interpreteren ze de aanwijzingen wel goed? Het wordt een gevecht op leven en dood.

‘Onbreekbaar’ is het eerste deel van een nieuwe serie. Het is een fantasyverhaal wat met name jongvolwassenen zal aanspreken. Het verhaal doet denken aan series als Charmed, Buffy the Vampireslayer en Grimm.
Kami Garcia heeft een hele prettige vlotte schrijfstijl. Ze houdt er flink de vaart in en er is veel actie in het verhaal.

De auteur zorgt ook nog voor een ontluikende liefde tussen Kennedy en een van de broers. Lukas en Jared kunnen niet met en niet zonder elkaar. Er is duidelijk iets gebeurd wat ervoor zorgt dat er onderlinge strijd en zelfs wat wantrouwen is. De komst van Kennedy zorgt voor nog meer strijd tussen de jongens. Het is bijna een klassieke situatie zoals Garcia deze beginnende liefde en strijd verwerkt in haar boek.

‘Onbreekbaar’ is een heerlijk no-nonsense verhaal, waarbij je met je verstand op nul lekker kan genieten van een avontuurlijk verhaal vol met encounters met geesten. Het spannende einde schept een hoge verwachting voor deel twee.

Auteur: Kami Garcia
Titel: Onbreekbaar (Het Legioen 1)
Genre: Fantasy
Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048820412
Aantal pagina’s: 240

Een gedachte over “Kami Garcia – Onbreekbaar (Het Legioen 1) ****

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s